Gå til sidens indhold

Ny overenskomst i klinisk praksis i 2021

Den 31. marts 2021 udløber overenskomsten mellem Ansatte Dyrlægers Organisation og Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening. Det betyder, at processen med at forhandle den nye overenskomst er i fuld gang. Her kan du følge processen frem til, at den nye overenskomst er i hus.

COLOURBOX3397450

I 2021 skal ADO og DA forny overenskomsten om løn- og ansættelsesforhold for dyrlæger ansat i klinisk praksis.

Der er bred enighed mellem ADO og DA, at overenskomsten har brug for en modernisering.

Som forberedelse forud for forhandlingerne har ADO derfor nedsat en ERFA-gruppe, der har vendt problemstillinger om lønforhold og generelle udfordringer i klinisk praksis. Det er vigtigt, at aftalen stemmer overens med det, der opleves i praksis.

De indledende forberedelser til aftalefornyelsen omfatter også et spørgeskema, der er sendt til ADOs medlemmer i klinisk praksis. Svarene fra denne undersøgelse skal hjælpe os med at pejle os ind på, hvilke krav vi skal lægge vægt på i de kommende forhandlinger med DA.

Læs resultatet af undersøgelsen

De første forberedende møder med arbejdsgiverforeningen er afholdt, og i løbet af efteråret holder vi en række medlemsmøder. På grund af corona-situationen er tidspunkterne og mødeformen på nuværende tidspunkt ikke afklaret. 

Siden er opdateret 16. december 2020.