Gå til sidens indhold

Løn og rettigheder

Det er ADO, der forhandler og aftaler de vilkår, der skal gælde, når du er ph.d.-studerende.

I samarbejde med de øvrige AC-organisationer forhandler ADO de aftaler og vilkår, der skal gælde, når du er ph.d.-studerende. Dette betyder blandt andet, at du som ph.d.-studerende ansat under danske vilkår får en væsentlig højere løn end en ph.d.-studerende, der er ansat af udenlandsk arbejdsgiver. 

For ph.d.-studerende er der særlige aftaler om løn og barsel - se Protokolat om ph.d-stipendiater side 61 i overenskomst for akademikere i staten, der er indgået mellem Akademikerne og Moderniseringsstyrelsen.

Det er en rigtig god idé at du sætter dig ind i disse aftaler i forbindelse med et ph.d.-stipendiat. På de øvrige områder som fx ferie og løn under sygdom følger ph.d.-studerende de samme aftaler som andre ansatte.

Det er sjældent, at en ph.d.-studerende bliver afskediget, men det kan ske fx begrundet i nedskæringer eller samarbejdsvanskeligheder. Skulle du stå i det uheldige tilfælde, vil du også kunne få hjælp igennem ADO.

Når du skal ansøge om en ansættelse som ph.d. – og når du skal videre ud i arbejdslivet efter endt ph.d. – kan ADO hjælpe dig med råd og sparring i forhold til dine ansøgninger og mulighederne på arbejdsmarkedet.

Læs mere om ph.d. og karriere og DDDs øvrige karrieretilbud

Du kan altid tage kontakt til ADO, hvis du kommer i tvivl om dine rettigheder – eller hvis du har spørgsmål om løn og dine øvrige ansættelsesforhold.

Hent flere råd og svar

Kontakt

Jane Marianne Ravn
Chefjurist

jane.jpg