Graviditet

/JMR

Vær opmærksom på dit arbejdsmiljø, når du er gravid. På arbejdspladsen er der særlige regler, som beskytter dig, der er gravid, mod at blive udsat for påvirkninger, der belaster graviditeten og barnets udvikling i livmoderen.

Tal med din arbejdsgiver, hvis du har mistanke om forhold på din arbejdsplads, der er belastende for din graviditet. Det kan være ting som arbejdsstillinger, kemiske stoffer, smitterisiko eller arbejdstider.

Din arbejdsgiver har pligt til at vurdere, om du som gravid medarbejder, er udsat for påvirkninger, der kan indebære fare for graviditeten eller det ufødte barn. Hvis det er tilfældet, skal der foretages en konkret risikovurdering, der eventuelt kan føre til omplacering til andre opgaver eller fraværsmelding.

Du har pligt til at fortælle din arbejdsgiver om graviditeten senest 3 måneder før forventet fødsel, men det kan - af hensyn til din og dit barns sikkerhed og sundhed - være en god ide at fortælle din arbejdsgiver tidligt, at du er gravid.

Du kan læse mere om den gravides arbejdsmiljø hos Arbejdstilsynet.

 
 
 

 Kontakt i DDD

Jane.jpg

Jane Marianne Ravn

Lone R.jpg 

Lone Rente Hansen

Tel: 3871 0888
E-mail: ddd@ddd.dk 

 

Senest ændret 26-09-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter