Løn og rettigheder

/JMR

Det er DDD, der forhandler og aftaler de vilkår, der skal gælde, når du er ph.d.-studerende. Det gør vi i samarbejde med de øvrige AC-organisationer. Dette betyder blandt andet, at du som ph.d.-studerende ansat under danske vilkår får en væsentlig højere løn end en  ph.d.-studerende, der er ansat af udenlandsk arbejdsgiver. Du har derudover mulighed for at få råd og vejledning om din ansættelse, hvis du henvender dig til DDD.

For ph.d.-studerende er der særlige aftaler om løn og barsel - se Protokolat om ph.d-stipendiater  side 61 i overenskomst for akademikere i staten, der er indgået mellem Akademikerne og Moderniseringsstyrelsen.

Det er en rigtig god idé at sætte sig ind i disse aftaler i forbindelse med et ph.d.-stipendiat. På de øvrige områder som fx ferie og løn under sygdom følger ph.d.-studerende de samme aftaler som andre ansatte.

Det er sjældent, at en ph.d.-studerende bliver afskediget, men det kan ske fx begrundet i nedskæringer eller samarbejdsvanskeligheder. Skulle du stå i det uheldige tilfælde, vil du også kunne få hjælp igennem DDD.

Når du skal ansøge om en ansættelse som ph.d. – og når du skal videre ud i arbejdslivet efter endt ph.d. – kan DDD hjælpe dig med råd og sparring i forhold til dine ansøgninger og mulighederne på arbejdsmarkedet. Læs mere om ph.d. og karriere her og DDDs øvrige karrieretilbud

Du kan altid tage kontakt til DDD, hvis du kommer i tvivl om dine rettigheder – eller hvis du har spørgsmål om løn og dine øvrige ansættelsesforhold.

 

 

 Kontakt i DDD

Jane.jpg

Jane Marianne Ravn

Tel: 3871 0888
E-mail: ddd@ddd.dk 

 

Senest ændret 21-09-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter