Temaer OK 18

oktema.jpg 

/LRH

Som inspiration har DDD opstillet fem OK-temaer til brug i processen med at fastlægge krav til OK 18.

 

Løn og pension
Udviklingen af løn og pension er en væsentlig del af forhandlingerne om en ny overenskomst. Men hvor meget skal de generelle lønstigninger prioriteres i forhold til andre forbedringer, der indebærer en udgift, som fx ret til fridage, barsel eller andet? Skal der afsættes særlige midler til de lokale lønforhandlinger? Skal en lønstigning kunne veksles til frihed eller pension?

 

Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse
Et godt psykisk arbejdsmiljø er afgørende for et godt arbejdsliv. Men hvad er arbejdsglæde, hvordan opstår det, og kan overenskomsten give bedre rammer for det? Hvordan sikrer vi gode arbejdsvilkår og plads til at prioritere fagligheden, når man leder sig selv i arbejdet? Nye rammer for ledelse, medarbejderindflydelse, arbejdstid eller noget helt andet?


 

Et langt arbejdsliv
Vi skal alle være længere tid på arbejdsmarkedet, men hvad skal der til for, at vi kan arbejde til vi er 70+? Er der fx brug for andre rammer for kompetenceudvikling, så vi sikrer, at man forbliver en attraktiv arbejdskraft eller kan skifte karriere? Er der brug for nye løsninger i forhold til at få en god overgang fra arbejdsmarkedet, fx i form af nedsat tid?

 

Mobilitet
Omrokeringer, udflytninger og et mere omskifteligt arbejdsmarked giver både udfordringer og muligheder. Hvilke rettigheder skal overenskomsten sikre, når arbejdsgiverens krav til medarbejderens mobilitet bliver en udfordring? Kan vi skabe rammer, som giver bedre muligheder for job- og karriereudvikling ved skift mellem arbejdspladser og sektorer?


 

​TR-vilkår

DDDs tillidsrepræsentanter udfylder en vigtig rolle og løfter hver dag en stor indsats for kollegaerne og for arbejdspladsen. Hvordan kan rammerne bedst understøtte og styrke tillidsrepræsentanterne i deres arbejde? Kan vi gøre det mere attraktivt at være – og for nye at blive – tillidsrepræsentant med de vilkår, der gælder for tillidsrepræsentantens arbejde?

 

 
 

 

 

 Kontakt i DDD

Lone R.jpg 

Lone Rente Hansen

Tel: 3871 0888
E-mail: ddd@ddd.dk 

 

Senest ændret 22-09-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter