Gå til sidens indhold

En bæredygtig fortælling om en moderne genbrugsstation - Mødet er aflyst!

Tag med på rundvisning ved Solrødgård Klima- og Miljøpark - et topmoderne renseanlæg og genbrugsstation – alt sammen udformet som et offentligt rekreativt landskab.

Solrødgård

JA's netværk inviterer DDD's medlemmer med på virksomhedsbesøg. Solrødgård Klima- og Miljøpark er et sted, hvor byggeri, teknologi og natur eksisterer side om side. Området rummer foruden tekniske anlæg også et levende værksted, hvor viden om forsyningens opgaver formidles til alle interesserede.

Solrødgård Klima- og Miljøpark vil synliggøre samfundets grundlæggende funktioner uden at lave store ændringer i det eksisterende landskab og fokusere på effektiv udnyttelse af ressourcer, optimering af energi, reduktion af CO2 samt synergi mellem forsyningsarterne.

Solrødgårds mantra er: ”når vi en dag ikke skal bruge området mere, så skal vi efterlade det som et sted, hvor omgivelserne og dyrelivet er styrket i forhold til i dag”.

Solrødgård Klima- og Miljøpark består af:

  • Et topmoderne og overdækket renseanlæg, hvor den besøgende kan gå på et grønt areal og gennem glas følge med i renseprocessen
  • En moderne genbrugsstation hvor tung og let trafik bliver adskilt og fokus er på sikkerhed og brugervenlighed (indviet den 18. august 2016)
  • Et Klima- og Miljøcenter med administration, garage, værksted og undervisningsfaciliteter
  • Opsamling af regnvand på engarealer (vådområder)
  • Mulighed for udbygning af miljøvenlig varmeproduktion.

Der er 25 pladser til rundvisningen.


Hilsen fra

Økologisk Forum og Netværk for Projektledere

Kontakt

Cathrine Norup
Netværkskoordinator, chefsekretær

cathrine.jpg