Gå til sidens indhold

Fremtiden for dyreforsøg - Mødet er aflyst!

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan myndigheder, forskere og erhverv arbejder med dyreforsøg, og vil du vide, hvor branchen bevæger sig hen?

Forsøgsmus

DDD og JA's netværk inviterer medlemmer til at deltage, når 3 "instanser": myndigheder, erhverv og forsker kommer for at fortælle om, hvordan dyreforsøg bruges, og hvordan branchen udvikler sig. Den teknologiske udvikling betyder, at der opstår nye muligheder for at forbedre og supplere dyreforsøg med matematiske modeller.

Samtidig centraliseres meget af arbejdet, så spørgsmålet er om, vi overhovedet laver dyreforsøg i fremtiden, og hvor og i hvilken grad, vi kommer vi til at bruge det?

Arrangementet består af tre indlæg og herefter debat med aktørerne med mulighed for spørgsmål, sparring og netværk.

Du vil møde følgende indlægsholdere:

  • Tom Bengtsen, sekretariatsleder i Danmarks 3R center og i Dyreforsøgstilsynet, om 3R, dyreforsøgstilsynets arbejde, det nationale udvalg og forudsætninger for at arbejde med forsøgsdyr.
  • Axel Kornerup, professor i veterinær medicin ved KU om fremtidens dyreforsøg. Hvad betyder udvikling af nye metoder for dyreforsøg, og kommer vi overhovedet til at lave dyreforsøg i DK?
  • Jan Lund Ottesen, vice president, Laboratory Animal Science hos Novo Nordisk, om Novo Nordisk syn på dyreforsøg og bud på, hvor det er på vej hen. Herunder om dyreforsøg helt kan undgås i fremtiden?

Netværket byder på kaffe/the samt en sandwich og vand.

 

Hilsen

JA-Husdyrbrugsgruppen
- et netværk under JA

Kontakt

Cathrine Norup
Netværkskoordinator, chefsekretær

cathrine.jpg