Gå til sidens indhold

Webinar: Ny veterinærmedicinlovgivning

Bliv opdateret om ny lovgivning vedr. veterinærmedicin.

COLOURBOX5097961

En ny og omfattende EU-forordning om veterinærmedicin træder i kraft om få uger, den 28. januar 2022 og har stor betydning for dansk lovgivning på flere områder. Overordnet set har forordningen til formål at ensrette brugen af veterinærmedicin i EU-landene og formindske udbredelsen af antibiotikaresistens.

Forordningen gælder direkte i medlemsstaterne, og det er derfor vigtigt at kende reglerne i forordningen, men også at være opmærksom på nationale regler, da der fortsat også findes regulering her. Som dyrlæge har man pligt til at holde sig opdateret om ny lovgivning.

For at klæde Dyrlægeforeningens medlemmer bedst muligt på afholder foreningen derfor et online informationsmøde om de nye bestemmelser og konsekvenserne for dyrlægernes virke under danske forhold.

Den Danske Dyrlægeforening har gennem flere år arbejdet for, at forordningen skulle være enklere samt sikre et højt kvalitetsniveau og en fortsat reduktion i brugen af antibiotika. Med dette afsæt, er det lykkedes Dyrlægeforeningen at få ændret enkelte meget uheldige forhold undervejs i processen, mens andet ikke har stået til at ændre.

Det er Dyrlægeforeningens opfattelse, at forordningen i sin nuværende form bl.a. vil betyde et øget forbrug af antibiotika for visse dyregrupper i Danmark (modsat hensigten) og fratager dyrlægerne muligheden for at tilpasse dosering og behandlingslængde. Disse og andre relevante emner vil adresseres på webinaret, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Deltag i webinaret på Zoom: https://us06web.zoom.us/j/84442012853?pwd=K1hTcW95dWdDaW1OQlpCQzVRQjdIZz09

Tilmelding er ikke nødvendig.

Program
19.00 - 20.20

  1. Velkommen ved Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening
  2. Gennemgang af de centrale punkter i forordningen (DDD)
  3. Hvordan skriver jeg en recept med de nye bestemmelser (Lægemiddelstyrelsen)
  4. Generelle spørgsmål

Kl. 20.30-21.00
Fortsætter deltagerne i 3 forskellige grupper (efter eget valg). Her er der mulighed for at drøfte praktiske udfordringer og dele viden om, hvordan de bedst håndteres inden for de enkelte dyregrupper. 

Gruppe 1: Produktionsdyr (Faggruppe Kvæg og Faggruppe Svin)

Gruppe 2: Heste (Faggruppe Heste)

Gruppe 3: Familiedyr (Faggruppe Familiedyr)

Mødet vil blive optaget og lagt på DDDs hjemmeside bag login efterfølgende.

Webinaret er arrangeret af Den Danske Dyrlægeforening

Kontakt

Anita Christensen
Kursussekretær

Anita