Øjenpaneldyrlæger

 

Øjenpaneldyrlæger og specialdyrlæger i øjensygdomme har en omfattende viden og erfaring med diagnosticering af øjensygdomme.

Øjenpaneldyrlæger indgår som medlemmer af Den Danske Dyrlægeforenings Øjenpanel, der udfører øjenundersøgelser af avlsdyr. Specialdyrlæger i øjensygdomme har en yderligere uddannelse i avanceret behandling af øjensygdomme.

Som dyreejer kan man henvende sig direkte til en øjenpaneldyrlæge og en specialdyrlæge i øjensygdomme – der er ikke krav om henvisning fra en alment praktiserende dyrlæge.

Hvad er en øjenpaneldyrlæge?
En øjenpaneldyrlæge har gennemgået et fælles nordisk uddannelsesforløb i diagnostik af arvelige og ikke arvelige øjensygdomme.

Uddannelsesforløbet varer typisk fire til seks år. Som en del af uddannelsesforløbet skal aspiranten via øjenundersøgelser diagnosticere mindst 1.000 hunde sammen med en autoriseret øjenpaneldyrlæge og mindst 100 hunde sammen med en international øjenspecialist. Yderligere stilles der krav om deltagelse i internationale kurser og møder, hvor både diagnostik og behandling indgår.

Øjenpaneldyrlæger er godkendte til at udstede fælleseuropæiske attester om arvelige øjensygdomme.

Du kan læse mere om øjenpaneldyrlæger på hjemmesiden for Dansk Selskab for Veterinær Ophthalmologi dsvo.dk

Her kan du også se en liste over godkendte øjenpaneldyrlæger.

Hvad er en specialdyrlæge i øjensygdomme?
En specialdyrlæge i øjensygdomme er typisk en øjenpaneldyrlæge, der har gennemført en videreuddannelse - typisk på et udenlandsk universitet. Foruden at kunne diagnosticere øjensygdomme kan specialdyrlægen også udføre avanceret medicinsk og kirurgisk behandling af øjensygdomme.

Danske specialdyrlæger i øjensygdomme uddannes efter gældende regler om specialdyrlæger, som du kan læse mere om på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Når dyrlægen er autoriseret som specialdyrlæge af Fødevarestyrelsen, må dyrlægen kalde sig specialdyrlæge i oftalmologi hos hund og kat eller øjendyrlæge.

Klik for at se listen over specialdyrlæger i Danmark.

Bemærk - det er dyrlægens eget ansvar at orientere Den Danske Dyrlægeforening om udnævnelsen til øjenpaneldyrlæge samt om evt. ændringer i ansættelsessted/mail.

 

 

Senest ændret 05-01-2018

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter