Gå til sidens indhold

Coronavirus og heste

Der er på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at heste kan smittes med SARS-CoV-2, der forårsager COVID-19. Den Danske Dyrlægeforening følger dog hele tiden situationen med COVID-19 nøje.

DSC 0094

Som hesteejer skal du følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvordan man som menneske skal agere, for at reducere risiko for smitte til andre mennesker, men samtidig skal du tage vare på din hest i forhold til pasning og pleje.

Kontakt din dyrlæge

Dyrlægerne udfører en vigtig funktion i forhold til undersøgelse og behandling af heste – også under coronakrisen.

Det gælder fortsat, at såfremt du får brug for dyrlægehjælp til din hest, skal du kontakte din sædvanlige dyrlæge. Din dyrlæge vil sammen med dig vurdere, om undersøgelse og/eller behandling af din hest bør og kan gennemføres under hensyntagen til de restriktioner, som er pålagt fra Sundhedsstyrelsens side.

Du skal vide, at dyrlæger i lighed med andet sundhedsfagligt personale er uddannet til at håndtere situationer med smitterisiko og derfor er godt rustede til at klare opgaven under de nuværende betingelser.

Har du mistanke om COVID-19 smitte til dyr, skal du kontakte Fødevarestyrelsen, der varetager det danske beredskab i forbindelse med smitsomme sygdomme hos dyr.

Spørgsmål vedrørende egen sygdom og forholdsregler skal rettes til Sundhedsstyrelsen, hvor du også finder de seneste opdateringer og retningslinjer om COVID-19.