Morgenmøde for ledere

Møderækken ”Inspiration og værktøjer til dig som er leder” er et samarbejde mellem

MorgenmoederNiLogoerSamletJuni2017.lille.jpg 

Der er planlagt følgende arrangementer:


Morgenmøde for ledere - At løse det uløselige problem

Onsdag den 6. marts 2019 kl. 09.00–11.00, Akademikerhuset, Åboulevarden 23, 2. sal, 8000 Aarhus C.

Hvordan løser man et ledelsesmæssigt problem, som tilsyneladende virker uløseligt? Bliv præsenteret for en enkel og innovativ metode til problemløsning, baseret på den nyeste kognitive forskning.

I forbindelse med sin Ph.D. udviklede Claus Springborg en metode til at løse ledelsesmæssige problemstillinger, som ledere selv opfatter som uløselige. Kernen i metoden er at arbejde med den måde, man som leder ubevidst strukturerer sin opfattelse af en problemstilling - ved at se problemerne som analoge til fysiske oplevelser som f.eks. at flytte noget, der giver modstand, at bære noget eller at få noget til at bevæge sig i en bestemt retning.

Metoden er baseret på nyere kognitionsforskning, der viser, at vi netop grounder mere abstrakte tanker i den slags fysiske analogier. I oplægget får vi præsenteret metoden gennem en række konkrete eksempler på, hvordan ledere fik løst problemer, som de i flere år havde ansat for at være uløselige.

Deltagerne får også mulighed for at afprøve metoden på en egen og helt konkret problemstilling, som man ikke ved, hvordan man skal tackle, og der bliver plads til diskussion af metoden og til videndeling omkring ledelsesmæssige problemstillinger.

Vi åbner dørene kl. 8.30 og serverer kaffe/te og en croissant, inden vi starter morgenmødet kl. 9.00. 

Tilmeld dig mødet.

Oplægsholder er Claus Springborg, Ph.D. fra Cranfield School of Management. Han er ekstern lektor ved CBS, og han er blevet inviteret som ekspert til bl.a. IEDC Bled School of Management i Slovenien og Dauphine University i Paris. Han er forfatter til bogen "Sensory Templates and Manager Cognition" som udkom i foråret 2018 på forlaget Palgrave Macmillan.

ClausSpringborgWeb.jpg

 

Morgenmøde for ledere - Mellemlederen i orkanens øje
Onsdag den 3. april 2019 kl. 8.30 - 10.30 i Dansk Psykologforening, Stockholmsgade 27, 2. sal, 2100 København Ø

Torsdag den 25. april 2019 kl. 8.30 - 10.30 i Dansk Psykologforening, Åboulevarden 31, 2. sal, 8000 Århus C

Som mellemleder står du organisatorisk mellem flere lag. Du er derfor ofte i et krydspres mellem forskelligrettede forventninger fra både ledelse/direktion, medarbejdere og andre dele af organisationen. For at kunne agere i orkanens øje, kræver det derfor helt unikke kompetencer og opmærksomheder.

På morgenmødet sætter vi fokus på følgende emner:
 • Bevidsthed om egne ledelsesmæssige værdier, og hvornår værdierne kolliderer med ønsker fra organisationen
 • Hvordan mellemlederen kommunikerer budskaber til medarbejderne, som lederen måske ikke selv er enig i
 • Undersøgelse af hvornår mellemlederen er tilfreds med sin egen ledelse, og hvordan mellemlederen i højere grad bliver i stand til at vurdere sine egne ledelsesresultater – særligt når det drejer sig om resultater af mere kvalitativ karakter
 • Skismaet mellem at være mellemleder og fagperson. Hvordan balancerer man mellem de to roller?

Oplægsholder er Birgitte Nortvig, selvstændig konsulent og ekstern lektor ved DTU, forfatter til bogen "Rådgiverhåndbogen – værktøjer og metoder til værdiskabende rådgivning". Hun har gennem de seneste 20 år bl.a. arbejdet med relationer og kommunikation og ledelse, med strategiske udviklingsprojekter, supervision og organisatoriske rådgiveruddannelser.

Tilmeld dig mødet.


Workshop for nye ledere - Tag ejerskab over dit lederskab
Torsdag den 4. april 2019 kl. 16.30 – 20.00
i Kommunikation og Sprog, Hauser Plads 20, 3. sal, 1127 København K 

Når du træder ind i lederrollen, ser verden anderledes ud. Det ved du som ny leder sikkert allerede. Men hvor mange muligheder har du for at reflektere, dele erfaringer, få input og finde vej i ledelsesmæssige dilemmaer? Det får du her! Og det hele handler om dit personlige lederskab.

På workshoppen mødes du med andre, der også er nye i lederjobbet.

Workshoppen giver dig mulighed for at reflektere og sparre med andre, som er nye i lederjobbet som dig – og at høre erfaringer fra 2 erfarne ledere, som deler ud af deres erfaringer fra de var nye og de gode råd, som de har samlet op under vejs.

Emnerne kan for eksempel være:

 • Hvordan skaber du dit ledelsesrum i forhold til din leder?
 • Hvor går grænsen mellem dig som leder og din person?
 • Hvordan leder du bedst mod større produktivitet, kvalitet og arbejdsglæde?
 • Hvordan bidrager du til arbejdet i ledergruppen?
 • Hvordan skaber du sammenhængskraft og afklarer snitflader på tværs i organisationen?
 • Hvordan tager du vare på dig selv i det krydspres, de fleste ledere er i?
 • Hvad er de gode råd, opmærksomhedspunkterne og det, du skal undgå for at kunne "holde dampen oppe"?

 
Du – og de andre deltagere på workshoppen – kommer selv med emnerne og målet med workshoppen er, at komme tættere på, hvad der definerer og er det rigtige for dig. 

Vi slutter med plads til networking over et glas vin og snacks.

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt medlemmer, som er nye i deres første lederjob.  Det er gratis at deltage for medlemmer.

Tilmeld dig workshoppen.

 

 Kontakt i DDD

Gert.jpg 

Gert Aagaard van Hauen

Telefon: 3871 0888
E-mail: kursus@ddd.dk

 

Senest ændret 11-02-2019

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter