Gå til sidens indhold

Tre fantastiske årsmøde-dage i Nyborg

Hen ved 1.000 dyrlæger, studerende, veterinærsygeplejersker og udstillere deltog i det fælles årsmøde i Den Danske Dyrlægeforening, der foregik på Hotel Nyborg Strand fra den 26.-28. september.

Årsmødets tre faglige dage var et tæt og intenst program spækket med faglig fordybelse og god stemning fra start til slut.

Forud var der lagt mange kræfter i at sætte et interessant program sammen med de helt rigtige foredragsholdere og et godt flow i de mange programspor, pauser, underholdning og meget mere – og med erfaringer fra sidste år lykkedes det at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Hanne Knude Palshof, DDDs nye formand, er også godt tilfreds.

- Det er helt fantastisk, efter vi har fået samlet årsmøderne og generalforsamlingerne i ét arrangement. Det bliver et komprimeret og tæt program, men det giver mulighed for både faglig udveksling, sociale ting og en fagpolitisk snak. Det giver nogle intense dage, men også nogle rigtig, rigtig gode dage. Jeg synes det har været et fantastisk arrangement i år.

I alt deltog 966 i årsmødet.
Der var 134 faglige forelæsninger at vælge imellem.
Den kommende overenskomst i klinisk praksis bliver drøftet over et glas rosevin.
Man ved, at man er dyrlæge, når...

Ny- og genvalg på generalforsamlingerne

Undervejs i programmet blev der holdt generalforsamlinger i faggrupperne, DA, ADO og DDD.

Hanne Knude Palshof blev på DDDs generalforsamling valgt som ny formand. Hun bliver den første kvindelige dyrlæge på formandsposten i Dyrlægeforeningens 170-årige historie. Hanne efterfølger Carsten Jensen, der har været formand for Den Danske Dyrlægeforening de seneste seks år.

Ddd Aarsmoede 2019 219 Web

Læs også: Ny formand for Den Danske Dyrlægeforening

De øvrige ny- og genvalg ved generalforsamlingerne:

  • I Ansatte Dyrlægers Organisation (ADO) var der nyvalg til Karen Dieckmann, som afløser Anette Langvad i valggruppen Ansatte i statskødkontrollen. Neel Larsen blev valgt i valggruppen Offentligt ansatte i øvrigt og Mia Vorslund-Kiær blev genvalgt i valggruppen Ansatte i klinisk praksis. På posterne som suppleanter var der genvalg til Karen Charlotte B. Østergaard (Ansatte i Statskødkontrollen) samt nyvalg til Mette Lindstrøm Jensen (Ansatte i klinisk praksis), Elin Jørgensen (Ansatte ved Forskning og Undervisning) og Annette Vrist Gammelvind (Offentligt Ansatte i øvrigt).
  • I Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening (DA) blev Mikkel Markussen genvalgt som bestyrelsesmedlem, ligesom der var genvalg til Britta Walsted-Rasmussen og Svend Erik Ramskov Garbus på suppleantposterne. 
  • I Faggruppe Kvæg blev Camilla Eskerod Kristensen valgt som næstformand. Hun afløser Anne Købsted Nymand. Ny i bestyrelsen er Helle Ruwald Juhl, der afløser Lise Grønbæk. Emil Nyborg Rasmussen blev valgt som suppleant.
  • I Faggruppe Svin blev Anne Ovesen valgt som suppleant.
  • I Faggruppe Familiedyr blev Christine Fossing valgt som ny formand efter Hanne Knude Palshof. Der var også valg til Mette Halck, der afløser Helle Johansen. Kerstin Halberg og Jette Watson er nyvalgte på suppleantposterne.
  • I Faggruppe Heste blev Ginnie Holmes Hørning blev genvalgt som næstformand. Der var også genvalg til Jesper Grud Rosenmeier som bestyrelsesmedlem og til Johanne Cæsar Juhl og Lars Bak på suppleantposterne.
  • I Faggruppe Biomedicin blev Elisabeth Daldorph genvalgt som suppleant.
  • Faggruppe Dyresundhed og Fødevaresikkerhed blev Mette Gantzhorn valgt som ny formand. Hun afløser Bente Østergaard Nielsen. Der var genvalg til Bente Pedersen som bestyrelsesmedlem. Som suppleanter blev Karen Charlotte B. Østergaard genvalgt og Jens Just Knudsen nyvalgt. 

Glimt fra DDDs generalforsamling fredag den 27. september

Hans Henrik Dietz styrede slagets gang ved DDDs generalforsamling.
Fem generationer af DDD-formænd. Fra venstre: Per Thorup, Arne Skjoldager, Hanne Knude Palshof, Carsten Jensen og Niels-Ole Bjerregaard.

Jubilæumsårgange

På årsmødet var der mulighed for at fejre sit 5-, 10-- eller 25-årsjubilæum som dyrlæge. Der var præmier til den jubilæumsårgang, der fik samlet flest jubilarer. Tillykke til 10-årsjubilarerne, der løb med sejren.

5-årsjubilarer
10-årsjubilarer
25-årsjubilarer

DDD Årsmøde 2020

DDD Årsmødet holdes næste år i Aalborg Kongres & Kursuscenter – det bliver den 1.-3. oktober 2020.