Gå til sidens indhold

Kickoff i Nyborg på DAs trivselsundersøgelse i praksis

- Ansatte og chefer: Sørg for at deltage i trivselsundersøgelsen, når den ruller til efteråret, lød opfordringen på DDDs årsmøde fra Mikkel Markussen, DA, da han sammen med Christian Kolthoff, PraQtice, præsenterede DAs trivselsundersøgelse, der skal tage temperaturen på arbejdsglæden i praksis.

C6A2900

- Vi tror, at arbejdsglæde er det bedste spejl af både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø. Og frem for at stirre os blinde på problemerne vil vi hellere studere de arbejdspladser, hvor arbejdsglæde og trivsel er i top, og udbrede erfaringerne herfra, understregede Mikkel Markussen.

Undersøgelsen kører som en spørgeskemaundersøgelse i efteråret 2019. Både praksisejere og alle ansatte vil blive spurgt i forhold til trivsel og arbejdsglæde. Der præsenteres et samlet landsresultat, som DA efterfølgende arbejder videre med sammen med Ansatte Dyrlægers Organisation og Veterinærsygeplejerskernes Fagforening.

- Vi er meget glade for ADOs og sygeplejerskernes opbakning til undersøgelsen. Arbejdsglæde, trivsel og arbejdsmiljø er et fælles anliggende og et ansvar, som vi som arbejdsgivere selvfølgelig skal tage på os. Ligesom vi vedligeholder vores instrumentarium og kører praksisbilerne til service, skal vi naturligvis også passe på vores vigtige ressource, menneskerne. Først og fremmest som et almindeligt menneskeligt ansvar, men også i forhold til fastholdelse, fremtidig rekruttering mv. Øget arbejdsglæde skal også gerne medvirke til, at dyrlæger og sygeplejerske bliver i praksis gennem hele arbejdslivet, siger Mikkel Markussen.

Målpunkter for undersøgelsen

Undersøgelsen måler på følgende parametre:

  • Mening: At man via arbejdet oplever, at man skaber værdi og gør en forskel.
  • Mestring: At man føler sig kompetent til det, man gør, og at man lykkes.
  • Medbestemmelse: At man kan være tro mod sig selv og påvirke udførelsen af arbejdet.
  • Relationer: At man har et godt samspil med kolleger og chefer i en god tone.
  • Opgaver: At opgaver er interessante og mulige at løse i tilfredsstillende kvalitet.
  • Ledelse: At der opleves god dialog med en ledelse, der bakker op om den fælles udvikling.

Det er Christian Kolthoff, PraQtice, der kommer til at stå for den praktiske gennemførsel af undersøgelsen.

Det kommer til at foregå på den måde, at hver praksis modtager et link til en anonym spørgeskemaundersøgelse, som de selv distribuerer internt i virksomheden. Efter endt undersøgelse modtager hver praksis en rapport med praksis’ samlede resultater med benchmarking i forhold til det gennemsnitlige landsresultat. I tillæg er der adgang til en videoguide som en hjælp til, hvordan det er muligt at bruge undersøgelsen til at arbejde videre med trivsel og arbejdsglæde i sin egen butik. 

/PR