Gå til sidens indhold

DDD Årsmødet 2022

Flere end 1.000 dyrlæger, studerende, veterinærsygeplejersker og udstillere fra nær og fjern deltog i Den Danske Dyrlægeforenings årsmøde anno 2022. Det er flere end nogensinde før. Stemningen var i top – og det tre dage lange årsmøde kunne atter en gang sætte en streg under det stærke faglige fællesskab, der udfolder sig på tværs af faget.

D16A752A 072B 4A61 996F C64150207E44 1 201 A

Med et program spækket med topaktuelle indlæg i 25 faglige programspor var der rig mulighed for at tage ny viden og inspiration med hjem og ikke mindst en oplevelse af, at være en del af et unikt fællesskab, da Den Danske Dyrlægeforening takkede af ovenpå tre faglige årsmødedage fra den 6.-8. oktober på Hotel Nyborg Strand. Det var tre dage, der summede af kollegialitet, faglighed og masser af socialt samvær.

I alt var der 1.055 deltagere og 85 udstillende firmaer, der var med på årsmødet - det er nye rekorder!

DDDs formand, Hanne Knude Palshof, er også godt tilfreds - se formandens videohilsen.

Paneldebat om fremtidens veterinæruddannelse

Årets udstiller

Med flest deltagerstemmer i årsmøde-appen fik Eickemeyer æren af at blive årets udstiller. Fødevarestyrelsen fulgte efter på andenpladsen og Boehringer Ingelheim på tredjepladsen. Stort tillykke til alle.

Kåring af årets dyrlæge og årets veterinærsygeplejerske

Med en check på 20.022 kroner blev Sten Axel Larsen hædret som Årets Dyrlæge.

Det er første gang den kollegiale cadeau gives til en dyrlæge, der som et kriterie skal excellere i at have gjort noget særligt for faget og skabt opmærksomhed om dyrlægers faglighed i grænselandet mellem klinik, life science, innovation, administration og/eller One Health. Der kom i alt 10 indstillinger til årets dyrlæge.

I motivationen fra dyrlæge Katrine Lavætz er der lagt vægt på, at Sten Axel Larsen med sine 41 år i svine- og kvægpraksis har lagt ukuelig energi og iver i uddannelsen af mange yngre kolleger. Videre skriver hun: »Sten A. Larsen har de senere år siddet i Det Veterinære Sundhedsråd som repræsentant for praksis. Og har i alt sit virke forsøgt at bringe viden fra bordet ud i praksislandskabet til gavn for kollegerne, ligesom hans mantra i Rådsarbejdet altid har været, at en kollega ikke skal fældes på baggrund af noget, han/hun ikke har kunnet forventes at se/vide«.

Lotte Westergaard, Ribe-egnens Dyrlæger, løb med titlen som Årets Veterinærsygeplejerske og et diplom på 15.000 kroner.

Stort tillykke til dem begge.

 

Billeder fra generalforsamling i Den Danske Dyrlægeforening fredag den 7. oktober

Billeder fra generalforsamling i Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening Lørdag den 8. oktober

Billeder fra generalforsamling i Ansatte Dyrlægers Organisation lørdag den 8. oktober

Ny- og genvalg på generalforsamlingerne

I Ansatte Dyrlægers Organisation blev Ida Tingman Møller genvalgt som formand. Der var også genvalg til Kasper Klintø og Freja Broe Hjerpe. På suppleantposterne var der nyvalg til Niels Hofman Hansen og Mette Lindstrøm som henholdsvis 1. og 3. suppleant, mens der var genvalg til Carsten Fihl som 2. suppleant.

I Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforening var der genvalg til Mikkel Markussen på formandsposten. Derudover var der valg til to bestyrelsesposter, men da der var tre opstillede kandidater, sker valget ved urafstemning. De opstillede er Lars Bloch, Steen Bo Larsen og Ninna Westphael. 

I Faggruppe Kvæg blev Helle Slot genvalgt som formand. Der var ligeledes genvalg til Anne Katrine Aagaard som suppleant.

I Faggruppe Gris (tidligere Faggruppe Svin) blev John Haugegaard genvalgt som formand. Der var også genvalg til Trine Christner Månsson som bestyrelsesmedlem og til Dan Bysted på suppleantposten.

I Faggruppe Biomedicin blev Ida Thøfner valgt som ny formand. Hun afløser Anders Permin. Tina Struve Lundstrøm blev nyvalgt som næstformand og Vera Irene Erickson som suppleant.

I Faggruppe Familiedyr var der nyvalg til Torsten Hansen som næstformand. Ny i bestyrelsen er Mette Halck, og der var genvalg Anja Warming Andsager. På suppleantposterne var der genvalg til Jette Watson Christiansen (1. suppleant) og nyvalg til Line Aabjerg Larsen som 2. suppleant.

I Faggruppe Dyresundhed og Fødevaresikkerhed blev Jens Just Knudsen genvalgt som næstformand. Der var også genvalg til Sussi Rust Graversen som 1. suppleant og Marie Lykke Kaup som 2. suppleant.

I Faggruppe Heste blev Ginnie Holmes Hørning genvalgt som formand. Der var også genvalg til Johanne Cæsar Juul som bestyrelsesmedlem, mens Lars Bak træder ind i bestyrelsen i stedet for Jesper Grud Rosenmeier. På suppleantposterne blev Rikke Findshøj Delany valgt som 1. suppleant og Peter Busk som 2. suppleant.

Tak til alle udstillere og sponsorere for at bakke op om årsmødet og en helt særlig tak til Guldsponsor: Eickemeyer, sølvsponsorer: E-vet, Boehringer Ingelheim, Zoetis og MSD Animal Health og bronzesponsorer: Lån & Spar, Adas Kæledyrskrematorium, PJD, Equidan Vetline, VetMall og Elanco. Uden sponsorernes opbakning og medvirken ville det ikke være muligt for DDD at stable et så stort arrangement på benene.