Gå til sidens indhold

Generelt forlig og AC-forlig på plads for de regionalt ansatte

OK21-resultatet på det regionale område er i hus. Forliget sikrer reallønnen i overenskomstperioden og sikrer en række andre indsatser, blandt andet på seniorområdet.

I et generelt forlig på det regionale område er der sikret lønforbedringer til alle regionalt ansatte på 5,02 procent over de næste tre år. På linje med forligene på statens område og det kommunale område sikrer resultatet dermed reallønnen i en vanskelig tid, hvor økonomien er påvirket af coronasituationen.

Herudover er der blandt andet indgået aftale om en række indsatser på seniorområdet og på arbejdsmiljøområdet.

Inden for rammerne af det generelle forlig er der desuden indgået aftale om en række forbedringer særligt for akademikerne, blandt andet en ret til seniorbonus, som kan konverteres til to årlige fridage, etablering af en ny kompetencefond, projekt om et introforløb for nyuddannede og mindre løft af både grundlønnen og pensionen.

Du finder den fulde forligstekst for det generelle forlig på det regionale område her og teksten for AC-forliget for regionalt ansatte her.

Sammen med de øvrige forlig vil det samlede resultat blive udsendt til urafstemning hos medlemmerne sammen med en redegørelse for de enkelte dele af forliget.