17 anbefalinger skal løfte dansk life science

Regeringens Vækstteam for life science er kommet med 17 anbefalinger til, hvordan regeringen kan forbedre rammevilkårene, så life science-sektoren kan skabe vækst, udvikle nye innovative behandlingsmuligheder, styrke forskning og innovation og øge eksporten.

Virksomhederne i sektoren for lægemidler og medicinsk udstyr skabte sidste år en omsætning på ca. 170 mia. kr. og en eksport på 107 mia. kr., hvilket er mere end en fordobling i vareeksporten siden 2009.      

Formand for vækstteamet og administrerende direktør for Lundbeck, Kåre Schultz, mener, at life science-industrien er en af de vigtigste bidragsydere til dansk økonomi, eksport og vækst - og han vurderer at sektoren fortsat har et stort potentiale, som kan realisere, hvis rammebetingelserne er i verdensklasse.

Den Danske Dyrlægeforening glæder sig også over den succesfulde vækst i sektoren, der betyder flere jobs til dyrlæger:

- Mange dyrlæger er allerede ansat i life science-industrien, som gennem flere år har været et fokusområde for Dyrlægeforeningen. Dyrlæger har med deres dybe indsigt i specielt toksikologien og patologien en central betydning for udvikling af nye lægemidler til både dyr og mennesker. Særligt i forhold til safety-profilen på et nyt produkt er der brug for dyrlægens kompetencer. En solid sikkerhedsprofil er helt afgørende for, om nye produkter skal indgå i de kliniske undersøgelser, og dermed om et firma vælger at gå videre med udviklingen af produkter, siger Anders Permin, formand for DDDs Faggruppe Biomedicin.

Regeringen vil nu se nærmere på anbefalingerne og udarbejde en vækstplan, som gør, at de danske life science-virksomheder kan investere, udvikle sig og udfolde deres potentiale i fremtiden.

Se anbefalingerne fra vækstteamet her 

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter