Akademikerne: Her er vejen til et bedre arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

- Stress bliver set som den enkeltes eget problem på alt for mange arbejdspladser. Det er dybt uholdbart, for når det handler om mistrivsel på arbejdspladsen, har det meget ofte rod i noget organisatorisk. Derfor skal løsningen ikke ensidigt findes hos den enkelte, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, der i dag lancerer en ny arbejdsmiljøstrategi for 2018-2021.

Et af hovedformålene med strategien fra Akademikerne er at tage et opgør med det individualiserede fokus og i stedet begynde at løfte arbejdsmiljøudfordringerne i fællesskab med fokus på forebyggelse.

- Vi er i en situation i dag, hvor flere og flere arbejdsgivere får øjnene op for, at arbejdsmiljøindsatsen er vigtigt, og der skal lyde stor ros til dem, der gør det godt. Men vi må konstatere, at vi langt fra er i mål, når udviklingen med stressramte på arbejdsmarkedet stadig går i den forkerte retning’, siger Lars Qvistgaard.

Med afsæt i strategien vil Akademikerne derfor fortsat arbejde målrettet for at sikre et bedre arbejdsmiljø for medlemmerne via såvel lovgivning som kollektive aftaler.

Læs Akademikernes Arbejdsmiljøstrategi

Læs mere hos Akademikerne

maalsaetninger_social.png

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter