Borgerforslag skal sikre velfærden efter konflikt

De penge de offentlige arbejdsgivere sparer under en konflikt, skal blive på de arbejdspladser, der er ramt. Det er indholdet i et nyt borgerforslag, som blandt andre Akademikerne har taget initiativ til.

- For de offentligt ansatte, og for os som ansvarlig fagbevægelse, er det vigtigt, at vi gør alt for at genoprette kvaliteten i den offentlige sektor, når en eventuel konflikt er overstået, så vores medborgere ikke bliver ramt mere end højst nødvendigt, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

- Helt konkret foreslår vi, at der bliver oprettet en pulje, der skal sikre, at de lønkroner arbejdsgiverne sparer ved en konflikt tilbageføres til de ramte arbejdspladser, så snart konflikten er overstået.

Siden januar har borgere med stemmeret til folketingsvalg kunnet oprette forslag om noget, som de mener bør ændres i lovgivningen eller i samfundet - et såkaldt borgerforslag. Hvis forslaget opnår støtte fra 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg inden for 180 dage, har det mulighed for at blive behandlet i Folketinget.

Find forslaget om at sende konfliktpengene tilbage til velfærden på borgerforslag.dk

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter