DTU Veterinærinstituttet varsler fyringer

Fredag formiddag (12. januar) fik medarbejderne på DTU Veterinærinstituttet at vide, at en fyringsrunde er på vej. Det sker som en konsekvens af, at DTU har besluttet at nedlægge Veterinærinstituttet efter en beslutning om, at DTU med udgangen af 2019 ikke længere skal varetage det veterinære beredskab.

Det er endnu uvist, hvor mange dyrlæger, der kan blive ramt af afskedigelser, men alle medlemmer på Veterinærinstituttet vil blive kontaktet af Den Danske Dyrlægeforening.

Medlemmer, der bliver berørt af afskedigelser, kan få bistand fra DDD. Både i forhold til, hvad en fyring betyder ansættelsesretligt, ligesom det er muligt at få individuel rådgivning i forhold til egen situation.

Sammen med DM og IDA holder DDD et medlemsmøde torsdag 25. januar for de ansatte på DTU Veterinærinstituttet. Alle dyrlæger på instituttet får direkte besked.

Fra 2020 overtager Københavns Universitet og Statens Serum Institut det veterinære beredskab. Beslutningen er truffet, efter Miljø- og Fødevareministeriet i sommeren 2016 besluttede at konkurrenceudsætte opgaven. Efterfølgende har DTU truffet en beslutning om at lukke Veterinærinstituttet som selvstændigt institut i 2018.

 

Opdateret 15/1 kl. 13.50

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter