Mærke med dokumenteret god dyrevelfærd

Fra Kristi Himmelfartsdag får forbrugerne mulighed for at købe svinekød, der er mærket med det nye statslige dyrevelfærdsmærke, Bedre Dyrevelfærd. Mærket blev præsenteret ved en presseevent mandag 27. marts hos svineproducent Michael Nielsen, Slangerup. Her præsenterede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen dyrevelfærdsmærket, der findes i tre forskellige niveauer med stigende krav til dyrevelfærden. Højere krav fører til højere priser.

Den Danske Dyrlægeforening bakker op om mærkningsordningen.

- Det er ikke fordi, vi tror, at dyrevelfærdsmærket med et slag løser alle velfærdsproblemer, der er i svineproduktionen. Men det nye dyrevelfærdsmærke samler objektive kriterier for opstaldning og håndtering. Kriterierne skal opfyldes for at opnå enten et, to eller tre hjerter. Alene et hjerte hæver barren for bedre dyrevelfærd – og det er et skridt på vejen til forbedringen af dyrevelfærden, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen. 

Foruden Den Danske Dyrlægeforening står Landbrug & Fødevarer, Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO), Dansk Supermarked, Lidl, Aldi, De Samvirkende Købmænd, Danish Crown, og Danske Slagtermestre bag mærket.

Læs mere om det statslige dyrevelfærdsmærke

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter