Kommentar: Indsatsen mod MRSA kræver alles indsats

DDD sender i dag (2/11) følgende som svar til Kjeld Hansens debatindlæg i Politiken:

Replik af Carsten Jensen – formand for Den Danske Dyrlægeforening til debatindlæg af Kjeld Hansen: "Lad de rigtige læger komme til i MRSA-indsatsen"

Indsatsen mod MRSA kræver alles indsats

Keld Hansen anklager i et debatindlæg dyrlægerne for have monopol på bekæmpelse af husdyr-MRSA. Men det kan vi ikke genkende.

Selvom dyrlæger sædvanligvis er primus motor i bekæmpelse af sygdomme i landbruget, har vi netop ikke stået alene i tilfældet MRSA. Dyrlæger, læger, forskere og embedsfolk har arbejdet sammen mod MRSA i svinestaldene og på at finde løsninger på smittespredning mellem dyr og mennesker.

Fødevareministeren nedsatte i oktober 2014 en MRSA ekspertgruppe med repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, De Lægevidenskabelige Selskaber, Fødevarestyrelsen, DTU Veterinærinstituttet, Den Danske Dyrlægeforening og Norges Veterinærinstitut. Dette samarbejde resulterede i en risikovurdering, som udkom i december 2014. Men allerede i 2013 blev der dannet et bredt forum for bekæmpelse af husdyr-MRSA under Fødevarestyrelsen

Dyrlægerne har således på intet tidspunkt stået alene om indsatsen mod MRSA. Alene ved en fælles indsats kan vi få løst problemet.

Link til Kjeld Hansens debatindlæg i Politiken

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter