Medicinsk zink: DDD er tilfreds med, at EU-forbud sker med en overgangsperiode

EU-Kommissionen har netop besluttet at forbyde brug af medicinsk zink til behandling af fravænningsdiarré hos grise. Udfasningen skal ske inden for fem år.

Den Danske Dyrlægeforening er tilfreds med, at udfasningen sker med en vis overgangsperiode, da zink har vist sig effektivt mod diarré hos fravænningsgrise.

- DDD støtter op om en produktionsform, som dyrene bliver så lidt syge af som muligt. Derfor skal der sættes yderligere fokus på alternativer, der kan forebygge diarré hos smågrise i de første par uger efter fravænning. Staldene, hvor grisene går, bygges ikke om lige med det samme, og der vil derfor komme flere tilfælde af diarré, der kræver behandling. Syge grise skal fortsat behandles. Udfasningen må ikke gå ud over dyrevelfærden i staldene, understreger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.

- Der skal arbejdes med forebyggelse, så grisene er så stærke som mulige ved fravænning. Forskere, landmænd og dyrlæger har en fælles opgave. Grisene skal hjælpes med en god overgang fra tiden i farestalden hos soen til en tilværelse efter fravænning, siger Carsten Jensen.

I et hørringssvar, givet tidligere på året, er DDD kommet med flere forslag til alternativer til medicinsk zink, herunder ændrede managementprocedurer, målrettet avlsarbejde og brug af bl.a. vaccine og probiotika.

Læs DDDs hørringssvar her

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter