Det blev et nej til ny overenskomst i klinisk praksis

Et flertal af ADOs medlemmer stemte nej til den nye overenskomst for dyrlæger ansat i klinisk praksis.

165 stemte nej, 144 ja og 6 stemte blankt. Stemmeprocenten var 50,1 %.

- Vi er glade for den store interesse, der har været for overenskomsten. Resultatet afspejler de delte meninger om resultatet, der kom til udtryk i debatten. Vi har noteret kritikpunkterne, og vi vil etablere kontakt til arbejdsgiversiden for at forsøge at genåbne forhandlingerne. Det er vigtigt at understrege, at aftalen er resultat af en forhandling, hvor begge parter forsøger at hente det bedst mulige resultat hjem. Nu håber vi, at arbejdsgiverne vil være med til, at vi finder en løsning i fællesskab, siger Anne Marie Lassen-Nielsen, formand for Ansatte Dyrlægers Organisation.

Modsat ADOs medlemmer stemte et flertal af DAs medlemmer ja til aftalen. Stemmerne fordeler sig således: 211 stemte ja, 21 nej og 7 stemte blankt. Stemmeprocenten var 22,8 %.

Jacob Kjær Larsen, formand for Dyrlægevirksomhedernes Arbejdsgiverforeninger ærgrer sig over, at ADOs medlemmer ikke kunne bakke op om aftalen.

- Det er ærgerligt - jeg synes, vi havde landet en rigtig god aftale. Vi er selvfølgelig parate til at genåbne aftalen nu og diskutere de kardinalpunkter, der er afgørende for ADO, siger Jacob Kjær Larsen.

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter