Ny aftale gør det lettere for ledige

Regeringen, S, DF, Radikale Venstre og SF har i dag indgået aftale om en enklere beskæftigelsesindsats. Flere af de forenklinger, som Akademikerne har efterspurgt, er kommet med, bl.a. en forsøgsmæssig placering af kontaktforløb hos a-kasserne de første tre måneder, mulighed for digitalt fremmøde for a-kasserne i fællessamtalerne, samt en harmonisering og forenkling af reglerne for beskæftigelsesindsatsen.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

- Jeg er først og fremmest glad for, at aftalen indeholder et forsøg, hvor kontaktforløbet for de forsikrede ledige placeres hos a-kasserne de første 3 måneder. I dag løber de nyledige jo spidsrod mellem kommuner og kasser – i stedet for at fokusere på selv at finde eller skabe sig et job – og det får de mere tid til nu.

Helt frie til at tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen bliver a-kasserne dog ikke. Aftaleparterne kræver, at a-kasserne inden for de første tre måneder afholder en første fællessamtale, én CV-samtale, rådighedssamtaler samt kontaktforløbssamtaler efter behov.

Lars Qvistgaard fortsætter:

-Intentionen om øget ansvar til a-kasserne er helt rigtig, men vi havde håbet, at fællessamtalerne kunne placeres senere i ledighedsforløbet. Vi deler regeringens ambitioner om, at dem der kan selv, skal selv, og derfor ser vi et større behov for fællessamtaler efter tredje måneds ledighed.

Læs mere hos Akademikerne

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter