Flere ph.d.-uddannede skal ud i den privat sektor

En ny evaluering roser den danske ph.d.-uddannelse, som har bevaret sin høje kvalitetsniveau selv med en fordobling af optaget.

Akademikerne arbejdede i 00’erne aktivt for den fordobling af ph.d.-optaget, og et succeskriterie for Akademikerne var, at de mange nye ph.d.er i langt højere grad end hidtil skulle finde beskæftigelse i det private erhvervsliv og bidrage til at øge forskning, innovation og vækst i den private sektor.

Men i dag er kun 37 pct. af de ph.d.-uddannede ansat i den private sektor, og det tal bør blive væsentligt større, mener Akademikerne.

- Andelen af ph.d.er, som bruger deres evner for forskning og udvikling i den private sektor er for lille i forhold til potentialet, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

- Men at øge andelen af ph.d.er i den private sektor er i høj grad en udfordring, som erhvervslivet også selv må påtage sig. Virksomhederne skal blive bedre til at få øjnene op for, hvad ph.d.erne kan, og hvordan de kan bruge ph.d.ernes kompetencer til at styrke ikke bare deres forskning, men også deres analyse- og udviklingskraft.

Læs mere hos Akademikerne

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter