Vær klar til kæledyr - for dyrenes skyld

Kæledyr i Danmark skal leve trygt og længst muligt i ét hjem. Det kræver omtanke, når man vælger hvilket kæledyr, som skal ind i hjemmet, så man undgår mistrivsel, omplaceringer og aflivninger.

Derfor lancerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i dag - på Dyrenes Dag - kampagnen "Klar til Kæledyr", der skal hjælpe danskerne til at give deres kæledyr et godt liv i deres hjem. Den henvender sig specielt til børnefamilierne, der ved hjælp af en test kan få svar på, om de er klar til kæledyr og få hjælp til at vælge det rigtige dyr til familien.

- Jeg vil slå et slag for mere velfærd til vores kæledyr. Vi skal være mere klar til kæledyr, når vi anskaffer dem. Et rigtigt valg kan føre til livslange venskaber med kæledyr, så vi undgår, at dyrene alt for ofte flyttes – eller i værste fald, at dyrene får det dårligt og må aflives, siger Esben Lunde Larsen.

De overordnede mål med kampagnen er "bedre velfærd og længst muligt i ét hjem". Og det er vigtigt, at man påtager sig ansvaret for dyret i hele dets liv, understreger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen

- Mange kæledyrsanskaffelser ender ulykkeligt, ofte fordi man inden købet ikke har sat sig nok ind i, hvad det indebærer at have et kæledyr. Derfor er det vigtigt at kende ens egne behov og dyrets behov for motion, foder, træning, social omgang og meget andet. Samtidig skal man se realistisk på ens egne økonomiske muligheder og finde et niveau, man kan klare. Når alt dette er sagt, så husk at købe sunde og raske dyr med gode egenskaber, siger Carsten Jensen og understreger, at dyrlægen gerne står til rådighed med svar på spørgsmål om valg af kæledyr og mange andre spørgsmål.

Til kampagnen er der ud over et nyt site med test også produceret en lille film, som skal vises på sociale medier.

Kampagnen lancerer hashtagget #dyrforlivet og opfordrer alle til at dele billeder af deres kæledyr på instagram, så man kan sprede budskabet om glæder og udfordringer ved sit kæledyr.

Tag kæledyrstesten på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kampagnen gennemføres af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening, DyreværnsOrganisationernes SamarbejdsOrganisation (DOSO), Brancheforeningen Fokus på Dyr, Kattens Værn og Dyreværnet.

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter