Vi skal tage alle forholdsregler for at undgå, at smitten bringes til Danmark

De belgiske myndigheder har torsdag aften (13/9) bekræftet to tilfælde af Afrikansk Svinepest. Der er tale om to døde vildsvin fundet i Étalle i den sydøstlige del af Belgien nær grænserne til Luxembourg og Frankrig.

- At se smitten med afrikansk svinepest springe så langt, på tværs af Europa, viser, at det er en sygdom, der skal tages særdeles alvorligt, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen. 

- Det er vigtigt, at vi tager alle forholdsregler for at undgå, at smitten bringes til Danmark. Smitten kan spredes på mange forskellige måder - så det skal understreges, at man skal følge de officielle forholdsregler for at undgå indslæbning til Danmark og ind i danske svinebesætninger. 

Carsten Jensen opfordrer landmænd og svinedyrlæger til at give smittebeskyttelsen i hver enkelt svinebesætning et eftersyn. 

- Det er en særdeles vigtig del at diskutere og gennemgå forholdsreglerne i besætningerne ved de almindelige sundhedsrådgivningsbesøg. 

Læs mere om Afrikansk svinepest og smitteforebyggelse hos Fødevarestyrelsen

 

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter