Bekymrende stigning i antibiotikaforbruget i Europa

Nyt tal fra Det Europæiske Medicinagentur viser, at antibiotikaforbruget i husdyrproduktionen er stigende i en række lande, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen er det samlede antibiotikaforbrug i Danmark faldet en smule og forventningen er, at forbruget vil falde yderligere de kommende år. Forbruget i Danmark ligger i den seneste europæiske opgørelse (2014) på 44,2 mg pr. kilo kød. Modsat Danmark er forbruget ikke faldende generelt i Europa. Således er forbruget i Italien og Spanien steget med mellem 20 og 25 pct. i forhold til 2013.

- Det er vanvittige tal, vi nu ser i de sydeuropæiske lande. Et forbrug, der i forvejen lå markant over det danske, er nu steget endnu mere. Vi må bare sige, at hvis vi virkelig skal antibiotikaresistens til livs, så er det slut med at tale om at gøre noget. Vi skal have politikerne på banen nu, siger formand for Videncenter for Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer, Erik Larsen i pressemeddelelsen.

Han opfordrer danske politikere til at gøre deres stemmer gældende på EU-niveau i stedet for at bruge tiden på at trække ministre i samråd, kræve redegørelser og optræde i medierne.

Rapporten afslører også, hvilke typer antibiotika, der bliver brugt i de enkelte lande. Særligt er det bekymrende, at nogle af de stærkt resistensskabende antibiotika, som WHO kraftigt fraråder at bruge, stadig bliver brugt i blandt andet Spanien og Italien.

LÆS: Rapporten fra Det Europæiske Medicinagentur

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter