Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie åbner verdenskongres for dyrlæger

Under temaet SUND AVL af familiedyr vil dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra hele verden mødes og drøfte, hvordan man i fremtiden kan undgår at avle på dyr med alvorlige medfødte skavanker.

Kongressen forventes at tiltrække mere end 2.500 deltagere fra hele verden, og i åbningen deltager Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.

Et af de oplagte emner for kongressen vil være spørgsmålet om fladnæsede hunde, og hvordan avlere, ejere og dyrlæger i samarbejde kan arbejde på forbedring af problemerne ved de ekstreme træk.

- Ekstremt fladnæsede hunde, er blevet ofre for deres egen popularitet. Men deres "søde" ansigter kommer ofte med en pris for forringet sundhed og velfærd, fortæller Anne Sørensen, der er formand for Den Danske Dyrlægeforenings faggruppe Hund, Kat og Smådyr.

Det er Den Danske Dyrlægeforening, der er vært for arrangementet, mens det er organisationerne WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) og FECAVA (The Federation of European Companion Animal Veterinary Associations), der står bag kongressen.

Pressens deltagelse i åbningsceremonien

Mandag den 25. september kl. 18 er der åbningsceremoni i Bella Centeret. I forbindelse med åbningen vil der også være opvisning af den Kongelige Ungdomsballet.

Verdenskongressen foregår fra 25. til 28. september i Bella Centeret. Tilmeldt presse er velkommen til åbningsceremonien, hvor der vil være pressebriefing kl. 17.30 I mødelokale 60-61 i Bella Centeret.

Tilmelding kan ske til Ida Tingman Møller itm@ddd.dk eller 20721336. Sidste tilmeldingsfrist er søndag d. 24. september.

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter