Politisk ligegyldighed over for kattene

Danmarks herreløse katte rangerer lavt blandt landets politikere. Resultatet er dårlig dyrevelfærd og manglende ansvarsfordeling, mener Den Danske Dyrlægeforening.

En ny rapport fra Fødevarestyrelsen slår fast, at kun ca. halvdelen af landets kommuner har en handlingsplan for håndtering af vilde og herreløse katte. Resultatet er til stor frustration for både borgere, dyreværnsorganisationer, dyrlæger og kattene.

Kommunerne begrunder de manglende handlingsplaner med knappe ressourcer. På den måde skubber de ansvaret og regningen over på private borgere, dyreværnsorganisationer og dyrlæger.

”Vi mener, der bør indføres obligatorisk mærkning af katte, så vi kan få placeret ansvaret for katten i stedet for, at de skal være kastebold mellem myndigheder og private”, siger Carsten Jensen, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Dyrlægeforeningen har siden 2009 forsøgt at få landets politikere i tale for at få kattene sat på den politiske dagsorden og få indført obligatorisk mærkning af katte.

”Så længe kattene ikke er mærkede, så kan vi ikke finde tilbage til ejeren, så fortsætter katten med det kummerlige liv. En obligatorisk mærkning er nødvendig for at sikre dem tryghed, sundhed og velfærd”, siger Carsten Jensen.

”Til trods for, at vi har over dobbelt så mange katte som hunde, så har kattene ikke samme opmærksomhed hos politikerne – og det er simpelthen ikke i orden”, fortsætter Carsten Jensen.

Vilde og herreløse katte er overladt til sig selv og er ikke sikret pleje, hvis de kommer i nød. Kattene er ofte underernærede og plaget af parasitter og sår. Langt de fleste henvendelser til kommunerne drejer sig også netop om bekymring for kattenes velfærd.

Rapporten om kommunernes håndtering af vilde og herreløse katte kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Se rapporten her

Yderligere oplysninger hos formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen, tlf: 27 80 17 24

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter