Dyrlæger bruger kun godkendte lægemidler

Den Danske Dyrlægeforening pointerer: Danske dyrlæger bruger kun godkendte lægemidler i behandlingen.

- Danske Dyrlæger bruger kun godkendte lægemidler – herunder antibiotika – i deres behandling af dyr. Derfor er det ikke fair, når praktiserende dyrlæger beskyldes for at være dovne ved at bruge såkaldt bredspektret antibiotika i deres behandlinger. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening Carsten Jensen som reaktion på en artikel på forsiden af Metroxpress 28/2 2014.

De praktiserende dyrlæger har gennem en årrække været opmærksomme på risikoen for udvikling af antibiotikaresistens i forbindelse med behandlinger af lidelser hos familiedyr. Derfor har Den Danske Dyrlægeforening lavet en vejledning, der hjælper dyrlægerne i valget af det korrekte lægemiddel. Denne vejledning bliver flittigt brugt på de danske dyreklinikker.

- Man skal imidlertid være opmærksom på, at de praktiserende dyrlæger tilbyder forskellige typer af udredninger ved behandlinger af syge dyr. Større og mere præcise udredninger er mere kostbare, end simple udredninger, men at dyreejeren ofte vælger den billigste løsning. Der findes således lægemidler med mere specifik virkning end andre. Brugen af fx smalspektret antibiotika kræver imidlertid en større udredning ved eksempelvis laboratorieanalyser, og det vil kun gøre prisen på behandlingen dyrere for kunden. Regningen kan nemlig kun sendes et sted hen – til dyrets ejer, forklarer Carsten Jensen.

Den Danske Dyrlægeforening har med sin antibiotikavejledning anvist, hvordan risikoen for udvikling af resistens kan reduceres. Foreningen medvirker gerne til en yderligere regulering af området, men det betyder, at kunder og myndigheder må acceptere, at behandlingerne bliver mere tidskrævende og dyrere. I mellemtiden bruger de praktiserende dyrlæger mange kræfter på at optimere anvendelsen af lægemidler inden for de nuværende rammer.

Eventuelt yderligere oplysninger hos formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen på telefon 27 80 17 24.

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter