Er der behov for kulturændring blandt hundeejere?

Den Danske Dyrlægeforening indbyder til debatmøde om »Hunden i det offentlige rum«

Det er ofte blevet fremført, at den egentlige årsag til at der opstår konflikter mellem hunde eller mellem hund og mennesker, i virkeligheden er den person, der holder hundesnoren. Den tråd har Den Danske Dyrlægeforening taget op ved at invitere en række toneangivende hundeorganisationer, hundeinstruktører, adfærdsrådgivere, brugshundeorganisationer, embedsmænd og politikere til debatmøde om Hunden i det offentlige rum.
Formålet med debatmødet er at skabe et bredt funderet forum, hvor der sættes fokus på, hvordan vi kan give den almindelige hundeejer mere viden og forståelse af hunden og samspillet mellem hund og ejer.
Den Danske Dyrlægeforening har udarbejdet en række forslag til, hvilke råd og retningslinjer den ansvarlige hundeejer bør følge, når man færdes med hunden i det offentlige rum – og disse forslag vil vi gerne diskutere med de indbudte parter. Det langsigtede mål er, at disse retningslinjer skal være lettilgængelige – hos opdrætterne, på træningspladserne, hos dyrlægen og på hjemmesider, der er relevante for hundeejere. Håbet er, at der kan skabes et egentligt kodeks for »god opførsel« i det offentlige rum.
Desværre er der stadig alt for mange hunde, som ikke altid opfører sig lige hensigtsmæssigt, når de færdes offentligt. En kedelig følgevirkning er, at hunde og deres ejere risikerer at få et dårligt ry, fordi hundene ikke har fået den rette træning, og ejerne ikke har fået den rette vejledning. Det går ud over den generelle holdning til hunde, og det påvirker også potentielle hundeejeres lyst til at anskaffe sig hund. Danske hundeejere kan således godt blive bedre til at håndtere deres hunde, og alle andre kan komme langt ved at lære mere om hunde og deres adfærd.
Den Danske Dyrlægeforening inviterer til debatmøde om Hunden i det offentlige rum. Det sker fredag den 4. april kl. 13-17 i Festauditoriet på den gamle Veterinær- og Landbohøjskole – i dag KU SUND på Frederiksberg. Indleder er den kendte adfærdskonsulent og specialhundetræner Liselotte Christensen, og professor i Bioetik ved Københavns Universitet Peter Sandøe vil fungere som ordstyrer.

Eventuelt yderligere oplysninger hos formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, dyrlæge Karina Ryborg på telefon 20 11 95 12.

Pressen er velkommen
Pressen er velkommen til at deltage i debatmødet: Hunden i det offentlige rum, fredag den 4. april 2014 kl. 13-17 i Festauditoriet (lokale 1-01) på KU SUND, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg. Send blot en e-mail til Ida Tingman Møller på itm@ddd.dk

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter