Ros til minister for hurtig handling mod svinebakterier

Lægeforeningen og Den Danske Dyrlægeforening roser fødevareministeren for hans hurtige reaktion mod svinebakterier.

Der er dog brug for en egentlig kortlægning af, hvordan bakterierne spredes, så der kan udvikles nye og mere effektive tiltag mod de farlige bakterier.

Fødevareministeren har lanceret en fempunktsplan, som skal dæmme op for, at resistente og livsfarlige svinebakterier spredes.

Lægeforeningen og Den Danske Dyrlægeforening roser ministeren for at handle hurtigt. Men der er dog brug for en endnu mere fokuseret indsats med yderligere tiltag for at få stoppet den skræmmende udvikling, som indtil videre har kostet fire danskere livet.

»Vi så gerne, at One Heath-tankegangen om at dyr og menneskers helbred hænger sammen, blev udvidet med en egentlig kortlægning af, hvordan MRSA spredes«, siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.

Som en del af den nye handlingsplan vil der blive oprettet en rådgivningstjeneste for sundhedspersoner og personer, som arbejder med svin. Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen mener, at det som udgangspunkt er en god idé.

»Men vi skal sikre os, at de erfaringer, som rådgivningstjenesten får, bliver samlet op, og at de bruges til konkret handling efterfølgende«, siger Mads Koch Hansen.

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter