Hej Hund

Hej hund er et internationalt non-profit program, der har til formål at styrke forholdet mellem hunde og børn for derved at forebygge bidskader hos små børn.

Omdrejningspunktet i programmet er et spil, Blue Dog eller Blå Hund, der er specielt udviklet og testet til børn mellem 3-8 år. Her kan man også læse og lære meget mere om, hvordan det er at have en hund.

Udviklingen af programmet er i vid udstrækning sket på frivillig basis af dyrlæger i deres fritid. Fondsmidler har gjort det muligt at få finansieret en test af spillet på Lincoln Baby Lab, Department of Child Psychology, Lincoln University. Alle elementer i programmet bygger på videnskabelig fakta.

Danmark er det første land, hvor spillet afvikles via internettet, og hvor der samtidig er omfattende informationer om hundens sprog, samspillet mellem mennesker og hunde osv. Hele programmet er finansieret af Den Danske Dyrlægeforenings Sektion Familiedyr (dengang Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr), der består af dyrlæger, som har en specialiseret viden om hunde og deres adfærd.

Forskningen viser, at små børn mellem tre og otte år har en tendens til at behandle familiehunden, som om den var et barn. Samtidig er det forskningsmæssigt velkendt, at samvær med hunde (og andre dyr) fremmer en lang række sociale færdigheder for børn. Men nogle få gange går det også galt: hunde knurrer, gøer – eller i de værste tilfælde snapper efter børn og voksne. Antallet af bidskader er relativt lavt og det er faldet gennem de sidste par år.

Hej hund-programmet er skabt til forebyggelse af bidskader hos små børn, der endnu ikke har lært at forstå hundens sprog. Forskningen viser nemlig også, at små børn er dårlige til at forstå hundens signaler. De ser på hundens hoved og ansigtsudtryk – og ikke på hele hundens kropssprog. Af samme grund har mindre børn svært ved at skelne mellem en bange hund og en glad hund.

Hej hund-spillet kan hjælpe barnet til at forstå hundens sprog og signaler bedre. Spillet skaber anledning til en meget konkret snak mellem børn og forældre om, hvordan man omgås familiehunden på den sikreste måde i helt almindelige hverdagssituationer – situationer, som alle hundefamilier oplever gang på gang, og som kan falde uheldigt ud, hvis ikke børnene forstår hundens sprog og har lært de otte simple regler om, hvordan de bedst omgås hunde.

Besøg hjemmesiden på www.hej-hund.dk


 

 
 

 

Senest ændret 26-10-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter