Anmeldelser og klager

 

Klager billede.jpg​Bestyrelsen i FF og sekretariatet i Den Danske Dyrlægeforening modtager af og til henvendelser omkring dyrlægekollegaer, der ikke har udført arbejdet acceptabelt/lege artis.

Vi modtager også af og til oplysninger om lægmand, der "behandler" anden mands dyr, udfører akupunktur, kiropraktik og lignende opgaver, der er forbeholdt dyrlæger.

Vi ved derfor, at mange er i tvivl om, hvor og hvornår man skal klage.

Som udgangspunkt vil vi opfordre til, at de, der har kendskab til forholdet, anmelder det. Bestyrelsen og Dyrlægeforeningen/Sekretariatet, som sådan, kan desværre ikke anmelde som tredjepart og ej heller behandle klagesager, men oplyser gerne om, hvilke muligheder der er for at klage, og hvordan man forholder sig i situationen.

Vi har samlet en oversigt over, hvordan man skal forholde sig, hvis man vil klage.

  • Husk at klage umiddelbart efter, at forholdet opdages, da sagerne kan forældes, hvilket vi desværre er bevidste om sker fra tid til anden.
  • I alle tilfælde skal man sikre sig alt tilgængeligt bevismateriale, såsom fakturakopier, journaler, billeder og røntgenoptagelser mv. der kan hjælpe til at føre sagen igennem systemet.

Står man i en situation, hvor man ønsker at klage/anmelde, så er der følgende muligheder:

Anmeldelse af forhold vedrørende ulovligt salg af medicin mv. skal til Lægemiddelstyrelsen.

Anmeldelse af ulovlige forhold vedrørende Dyrevelfærd, Dyrlæger og så videre, skal ske til Fødevarestyrelsen.

Ønsker du, at anmelde et ulovligt hundehold anonymt, kan du udfylde formularen ude til højre og sende ind til Dyrlægeforeningen, som så sender den til FVST.

Forbrugeres klage over en dyrlægebehandling skal ske her:

I alle tilfælde skal man sikre sig alt tilgængeligt bevismateriale, såsom fakturakopier, journaler, billeder og røntgenoptagelser mv.,der kan hjælpe til at føre sagen igennem systemet.

 

 

 

Senest ændret 26-10-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter