Internship, externship, fellowship mv.

 

Som næsten kandidat og færdiguddannet dyrlæge er der masser af muligheder for at samle praktisk erfaring.

Internship

Et internship kan beskrives som en form for betalt praktikophold. Ofte er der tale om et meget struktureret og lærerigt forløb, hvor du får mulighed for at rotere mellem forskellige specialafdelinger på enten et smådyrs- eller hestehospital eller en institution.

Et internship giver dig mulighed for opnå viden om og erfaringer med at udføre konkrete opgaver og projekter – og samtidig får du mulighed for at gøre brug af din faglige og teoretiske indsigt og viden i en praktisk sammenhæng i løbet af internship-perioden.

Internships tilbydes mange steder i verden, og ofte er der sprogkrav. De fleste internships begynder en gang om året – ofte i juni, juli eller august – og strækker sig til den efterfølgende sommer.

Steder hvor du kan finde opslag med internships:

www.gooverseas.com

www.aiesec.dk

www.graduateland.com

www.summerinternships.com


Information og krav om alle amerikanske internships kan hentes på American Association of Clinicans Veterinary Internship and Residency Matching Programmes hjemmeside: www.virmp.org. Her kan du søge på specifikke specialiteter, regioner og universiteter og finde kontaktpersoner.

Externship

Externships minder om internships, men er af meget kortere varighed og svarer til en ulønnet praktikperiode.

Et externship er en god mulighed til at danne dig et indtryk af arbejdet inden for et bestemt karrierefelt. Du møder fagfolk og får indblik i, hvad de arbejder med – og du kan etablere professionel kontakter til fremtidig networking.

Fellowship

Fellowship betyder, at man får et stipendium af et universitet eller en anden organisation, for avancerede studier eller forskning i en tidsbegrænset periode.

www.aofoundation.org er det information om de forskellige former for fellowships, kurser og videoklip.

Residency 

Information og regler for residencies kan du læse om på www.ecvim-ca.org, www.ecvs.org, www.acvim.org og www.acvs.org.

 

 Kontakt i DDD

Hanne.jpg

Hanne Jensen

Tel: 3871 0888
E-mail: ddd@ddd.dk

 

Senest ændret 28-01-2019

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter