Karriere som smådyrsdyrlæge

Hvilke jobmuligheder har jeg som dyrlæge i smådyrspraksis?
Der er mulighed for ansættelse i både mindre eller større privat praksis, samt offentlig ansættelse på Universitetshospitalet for Familiedyr i København. Du har også muligheden for at købe dig ind i en praksis og blive medejer eller etablere dig som selvstændig praksisejer.

Med en kandidatgrad i veterinærmedicin opnået i Danmark er der også mulighed for at arbejde i udlandet, dog kræver nogle lande supplerende kvalifikationer/prøver, inden der kan praktiseres i det pågældende land. Information om specielle krav kan du finde med hjælp fra den praksis/institution i udlandet, hvor du ønsker at komme til at arbejde.

Der er gode muligheder for at specialisere sig som dyrlæge i smådyrspraksis – både i de mindre og større praksis. Mange praksis har et eller flere områder, de har særlig ekspertise inden for, og har man selv et område, man har særlig interesse i, er det ofte muligt at målrette ens efteruddannelse med henblik på specialisering inden for det felt.

Som smådyrsdyrlæge i praksis vil man ofte indgå som en del af vagtarbejdet. Omfanget af vagter varierer fra praksis til praksis.

Hvilke kompetencer har jeg især brug for?
Som dyrlæge i smådyrspraksis er det vigtigt, at du tør tage ansvar og holder dig fagligt opdateret, så du kan handle hurtigt og korrekt i akutte situationer. Du har en meget omskiftelig hverdag og skal være god til at håndtere pressede situationer og i disse situationer kunne bevare og udstråle overblik – både over for klienter og medarbejdere.

Mange smådyrsejere har et meget begrænset fagligt indblik og det kan være en følelsesladet situation at besøge dyrlægen. Det er derfor vigtigt, at du har gode kommunikative egenskaber og både kan fremtone professionalisme og empati, så klienten føler sig i gode hænder.

Hvilke efteruddannelsesmuligheder har jeg?
Der bliver udbudt rigtig mange kurser både i Danmark og udlandet, hvor man kan efteruddanne sig som smådyrsdyrlæge. Relevansen afhænger af, hvad man ønsker at specialisere sig inden for. Her er nogle enkelte listet:

En stor del af vidensdelingen foregår også via nationale og international konferencer. 

Gode tips og råd
Det er vigtigt at have et godt fagligt netværk. Faggruppe Familiedyr er Den Danske Dyrlægeforenings faglige netværk for smådyrsdyrlæger.

Følg faggruppen på Facebook (kun for medlemmer).

 Kontakt i DDD

Hanne.jpg 

Hanne Jensen

Tel: 3871 0888
E-mail: ddd@ddd.dk

 

Senest ændret 01-11-2017

Den Danske Dyrlægeforening  |  Peter Bangs Vej 30  |  DK-2000 Frederiksberg  |  Tlf. 3871 0888  |  E-mail: ddd@ddd.dk  |  CVR: 5608 5114 Følg os på LinkedINFacebookTwitter