Gå til sidens indhold

Den Danske Dyrlægeforenings Årsmøde 2023: Veterinærbranchens fremtid starter her!

Den Danske Dyrlægeforenings Årsmøde er årets største danske veterinærfaglige begivenhed. Årsmødet finder sted fra den 5. til 7. oktober og samler veterinærbranchens aktører for at diskutere og udforske de seneste fremskridt indenfor forskning, dyresundhed og dyrevelfærd.

Ddd Aarsmoede 2022 141 Web

Den Danske Dyrlægeforening ser frem til at rulle den røde løber ud for dyrlæger, veterinærsygeplejersker og branchens leverandører, når branchens aktører mødes i Odense i næste uge fra den 5. til 7. oktober.

DDD Årsmødet 2023 forventes at tiltrække et rekordstort antal deltagere fra hele landet og internationale gæster, der under årsmødet får enestående muligheder for at netværke, udveksle idéer og deltage i workshops og seminarer, der dækker en bred vifte af emner inden for det veterinære fag.

Årsmødet er ikke kun en platform for erfaringsudveksling, men også et sted, hvor visioner for fremtidens veterinærmedicin vil tage form.

Et af årets højdepunkter bliver uden tvivl en spændende paneldebat med prominente eksperter og dyrlæger, der vil udforske, hvordan veterinærer kan spille en endnu mere central rolle i forhold til en bæredygtig udvikling. Paneldebatten forventes at kaste lys over vigtige emner som klimaforandringer, biodiversitet og etisk dyrehold.

Hanne Knude Palshof, formand for Den Danske Dyrlægeforening, udtaler:

- Dyrlægers viden og praksis er afgørende for at sikre, at vores behandling af dyr er ansvarlig og bæredygtig i en verden, hvor ressourceforvaltning og klimaforandringer er centrale udfordringer. Dyrlæger er nøgleaktører i bevarelsen af dyrs sundhed og samtidig i skabelsen af en mere bæredygtig fremtid.  

Aktuel ny viden 

Udover paneldebatten rummer DDD Årsmødet et stærkt fagligt program, hvor deltagerne blandt meget andet kan dykke ned i den seneste forskning indenfor emner som:

  • Neurologi i dyrelægepraksis – med specielt fokus på refraktær epilepsi, vestibulære tilstande og neurologisk læsionslokalisation hos hunde og katte.
  • Zebrafisken som forsøgsdyr – trods sin undseelige størrelse spiller den lille fisk nemlig en signifikant rolle i molekylær og biomedicinsk forskning.
  • Biosikring og zoonoseberedskab – er genmodificerede vektorvacciner vejen frem i håndteringen af den kraftige spredning af fugleinfluenza i Europa? Og hvordan ser sygdomsovervågningen og -beredskabet ud i zoo?

Læs mere om DDD Årsmødet 2023