Gå til sidens indhold

Når du selv siger op...

...så husk at gøre det på skrift, inden for dit varsel - og hvis du er på vej til et nyt job, først når du har din næste ansættelse helt i hus.

_C6A3024.jpg

Normalt en måneds varsel

Med mindre du er ansat som tjenestemand, kan du som funktionær normalt til udgangen af en måned opsige dit job med en måneds varsel. 

Har du aftalt et forlænget opsigelsesvarsel med din arbejdsgiver, skal det fremgå af din kontrakt. Og din arbejdsgivers opsigelsesvarsel skal være forlænget tilsvarende.

Gør det på skrift

Du bør altid sige op på skrift. Gør du det kun mundtligt, kan du få svært ved at bevise, at du har gjort det.

Aflevér og/eller mail opsigelsen til din nærmeste leder, alternativt din leders leder (sæt din leder cc på mail). Bed om bekræftelse.

Hvis du siger op under din prøvetid

Er du ansat med prøvetid (op til tre måneder), kan du sige op med dags varsel, med mindre andet er aftalt i din kontrakt. Og det vil det ofte være. Typisk skal du varsle med 14 dage.

Hvis du har fundet et nyt job

Hvis du er på vej til et nyt job hos en ny arbejdsgiver, bør du ikke sige op, før du faktisk har en konkret aftale i hus. Når du får din aftale til underskrift, så lad ADO kigge den igennem. Og vent med at skrive under - og altså sige op - før alt er helt klart og aftalt.

Har du blot et tilsagn om jobbet, er grundlaget for løst til at sige op. Ting som fx ferievilkår, vilkår under barsel eller merarbejde kan være uafklarede - og det kan nemt være ting der betyder meget. 

Er du i tvivl om reglerne, kan du altid kontakte ADO på telefon 3871 0888 eller mail ado-forhandling@ddd.dk.