Gå til sidens indhold

Jobansøgningen

Det er vigtigt, når du skriver din ansøgning, at den er målrettet og skarp og taler direkte ind i den stilling, du søger.

COLOURBOX6564061

Ring og spørg ind til jobbet

Hvis du gerne vil have et nyt job, skal du ikke lade dig nøje med de oplysninger, du får via stillingsopslaget. Alt for ofte ved virksomhederne nemlig ikke præcist, hvad de søger.

Begynd med at ringe til virksomheden, og spørg ind til jobbet. Så vil du være et stort skridt nærmere en ansættelse end den ansøger, der blot responderer på et opslag.

Spørg ind til, hvilke kompetencer de søger? Hvilke opgaver der skal løses? Er der eksempelvis bestemte samarbejdspartnere eller projekter, du skal deltage i? Og hvad sidder dine eventuelle kollegaer med?

Jo mere du ved om jobbet, jo lettere er det for dig at målrette din ansøgning til job og virksomhed.

Målret din ansøgning til stilling og arbejdssted

Det er både vigtigt, at du beskriver din motivation for at søge jobbet og får formidlet, hvad du kan bidrage med i forhold til stillingen. Vær opmærksom på at fokusere på modtagerens behov og ikke så meget dine egne. Fortæl også om, hvem du er som kollega og person. Og så skal ansøgningen være overskuelig og let at læse.

På Akademikernes A-kasses hjemmeside er der en beskrivelse af, hvordan du laver en god ansøgning.

Vis, at du er det rigtige match

Brug din liste over, hvad det er, du kan, når du skriver din ansøgning. Læs listen igennem igen, mens du forestiller dig at være en arbejdsgiver, der skal ansætte dig. Hvad ser du, der kan gøre virksomheden bedre? 

Hav et konkret stillingsopslag liggende på bordet, mens du gør det. Matcher dine ord dem, der står i jobopslaget?

Det kan være nødvendigt at "oversætte" din liste, så den bliver forståelig af andre uden for dyrlægeverden. Måske har du tidligere arbejdet med borgerbetjening i det offentlige, hvor det i det private vil være kundeservice.

Brug dit netværk

Hvis du søger uopfordret, kan du tage fat i dem, du kender, der arbejder i det felt, du er interesseret i, og hør så, hvad jobbet egentlig går ud på, og hvad virksomhederne efterspørger. Og har de mon hørt om nogen, der mangler medarbejdere?

Det er også vigtigt, at du får lavet en LinkedIn-profil eller opdateret din profil, hvis du allerede har en. Det er ganske enkelt der, meget af rekrutteringen foregår i det private i dag. Kontakt DDDs karriererådgivning, hvis du vil have hjælp til, hvordan du gør det.

Find de interessante virksomheder

Der er ganske få stillinger i det private, hvor arbejdsgiverne specifikt søger en veterinær eller dyrlæge – ganske enkelt fordi, de ikke ved, hvad de leder efter. Derfor kan det ved første blik være svært at gennemskue, hvor du egentlig kan søge job henne.

Du kan hente inspiration i oversigten over arbejdspladser med dyrlæger ansat. Akademikernes A-kasse har en virksomhedsdatabase, der også kan inspirere.

Podcast om jobsøgning

​Er du nyuddannet eller næsten færdig dyrlæge? Lyt til podcast, hvor karrierekonsulent Hanne Jensen giver gode råd til jobsøgningen. Blandt andet:

  • Hvordan kommer jeg i gang med karrieren uden erfaringer?
  • Hvordan kortlægger og beskriver jeg mine kompetencer?
  • Er mit cv godt nok?
  • Hvor meget må jeg spørge om på en ny arbejdsplads?
  • Er der plads til børn?

Og meget mere…

Lyt til podcast, der er udviklet i samarbejde med Succes I Veterinær Praksis.  

 

Skabeloner til ansøgning og CV

Kontakt

Gert Aagaard van Hauen.
Chefkonsulent

Gert