Gå til sidens indhold

Jobansøgningen

Der kan være mange grunde til, at du søger nyt job. Men uanset årsag er det en god ide at starte med at finde ud af, hvad du kan, og hvad du vil.

Lav en liste over alt, hvad du kan

Inden du sender den første ansøgning, skal du grundigt overveje, hvad du kan, og hvad du vil. Brug god tid på at skrive alle dine kompetencer ned, faglige såvel som personlige. Hvis det er svært, så tænk over, hvilke opgaver du løser til hverdag, og hvordan du gør. Det er dine kompetencer – altså det, du kan bidrage med i en virksomhed. 

Det kan være nødvendigt at "oversætte" din liste, så den bliver forståelig af andre uden for dyrlægeverden. Måske har du tidligere arbejdet med borgerbetjening i det offentlige, hvor det i det private ville kundeservice. Kontakt a-kassen eller fagforeningen, hvis du vil have sparring.

Læs også: Dit CV skal få dig til samtale

Find de interessante virksomheder

Der er ganske få stillinger i det private, hvor arbejdsgiverne specifikt søger en veterinær eller dyrlæge – ganske enkelt fordi, de ikke ved, hvad de leder efter. Derfor kan det ved første blik være svært at gennemskue, hvor du egentlig kan søge job henne.

Du kan også hente inspiration i oversigten over arbejdspladser med dyrlæger ansat. Og Akademikernes A-kasse har en virksomhedsdatabase, der også kan inspirere.

Læs listen med arbejdsgivers øjne

Læs din liste over kompetencer igennem igen, mens du forestiller dig at være en arbejdsgiver, der skal ansætte dig. Hvad ser du, der kan gøre virksomheden bedre? 

Hav et konkret stillingsopslag liggende på bordet, mens du gør det. Matcher dine ord dem, der står i jobopslaget?

Brug dit netværk

Tag fat i dem af dine veterinærbekendte, der arbejder i det felt, du er interesseret, og hør så, hvad jobbet egentlig går ud på, og hvad virksomhederne efterspørger. Og har de mon hørt om nogen, der mangler medarbejdere?

Det er også vigtigt, at du får din en LinkedIn-profil. Det er ganske enkelt der, meget af rekrutteringen foregår i det private i dag.

Podcast om jobsøgning

​Er du nyuddannet eller næsten færdig dyrlæge? Lyt til podcast, hvor Hanne Jensen giver gode råd til jobsøgningen. Blandt andet:

  • Hvordan kommer jeg i gang med karrieren uden erfaringer?
  • Hvordan kortlægger og beskriver jeg mine kompetencer?
  • Er mit cv godt nok?
  • Hvor meget må jeg spørge om på en ny arbejdsplads?
  • Er der plads til børn?

Og meget mere…

Lyt til podcast, der er udviklet i samarbejde med Succes I Veterinær Praksis.  

 

Skabeloner til ansøgning og CV

Kontakt

Gert Aagaard van Hauen
Chefkonsulent

gert.jpg