Gå til sidens indhold

Oversigt over dyrevelfærdsmærker

Udvalget af mærker, der skal hjælper forbrugerne til at navigere efter dyrevelfærd, omfatter både statslige og private mærker.

Bedre Dyrevelfærd: Det statslige dyrevelfærdsmærke findes i 3 niveauer med stigende krav til dyrevelfærden - kravene adskiller sig fra den traditionelle produktion. Den Danske Dyrlægeforening bakker op om det statslige dyrevelfærdsmærke.

 

Ø-mærket: Mærket oplyser, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

 

 

COOPs dyrevelfærdsmærke: Mærket er delt op i fire niveauer: Det Gode Staldliv, Det Gode Udeliv, Det Økologiske Liv og Det Ekstra Gode Liv.

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse: Mærket omfatter produkter, der er kontrolleret og anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Der er forskellige krav til forskellige produkttyper. 

Voresmad.dk, som Landbrug & Fødevarer står bag, har udgivet en samlet guide til dyrevelfærdsmærker med oplysninger om de enkelte mærke og krav, der skal være opfyldt.