Gå til sidens indhold

Nyheder

 • DDD bakker op om styrket dyrebeskyttelse
  Læs mere
 • Zinkforbud trækker desværre antibiotikaforbruget i vejret

  Selvom brugen af antibiotika til dyr generelt er faldende, udgør den danske griseproduktion en undtagelse, hvilket i høj grad kan tilskrives udfasningen af zinkoxid. DDD mener, det er stærkt bekymrende – på grund af potentiel resistensudvikling, hvilket truer effektive behandlingsmuligheder for både dyr og mennesker.

  Læs mere
 • Fødevareministeren tager dyrlægernes bekymringer alvorligt!

  DDDs formand besøgte i tirsdags fødevareminister Jacob Jensen til en snak om dyrevelfærd forud for de kommende forhandlinger på Christiansborg. Efter en halv times intens drøftelse forlod Hanne Knude Palshof ministeriet med en positiv følelse af, at ministeren nu har en klarere forståelse af Dyrlægeforeningens rolle og dens bidrag til dyrevelfærden i Danmark.

  Læs mere
 • Loven skal overholdes – men den skal også være rimelig

  Efter en nylig stikprøveundersøgelse blandt godt 50 dyrlæger kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at 10 af de undersøgte dyrlæger ikke levede op til regler for medicinering af heste. Den Danske Dyrlægeforening står fast på, at lovgivningen naturligvis skal overholdes, men ønsker samtidig at pege på europæisk lovgivning, som spænder ben for dyrlægens arbejde.

  Læs mere
 • DDD: Der er brug for tydeligere retningslinjer

  Det Dyreetiske Råd opfordrer fødevareministeren til at fastsætte regler for avl af familie- og hobbydyr, da frivillige initiativer ikke har rykket avlen i den rigtige retning. Den Danske Dyrlægeforening bakker op om alle initiativer, som forbedrer dyrs velfærd, men mener dog, at der stadig er flere håndtag, der kan drejes på, inden der lovgives på området.

  Læs mere