Gå til sidens indhold

Øjenpaneldyrlæge

Øjenpaneldyrlæger er en fælles nordisk uddannelse godkendt af Den Danske Dyrlægeforening og European College of Veterinary Ophthalmology (ECVO) til at diagnosticere arvelige øjensygdomme hos hund og kat.

Forside Foto 1.jpg

Øjenpaneluddannelse og certificering er Danmarks ældste specialefagområde, bestående af et 4-6-årigt efteruddannelsesforløb, der leder til certificering som øjenpaneldyrlæge (www.dsvo.dk). Der kræves bl.a. dansk dyrlægeautorisation, et vist instrumentarium, dokumentation for 1.000 gennemførte øjenlysninger sammen med en godkendt øjenpaneldyrlæge og der afsluttes med en teoretisk, praktisk og såkaldt "dias"-eksamen.

For at kunne blive indstillet til eksamen, skal man endvidere være enten fagdyrlæge eller kunne dokumentere et efteruddannelsesforløb, der kan sidestilles. Øjenpaneldyrlæger skal årligt dokumentere antallet af undersøgelser/øjencertificeringer, skal dokumentere efteruddannelse og skal hvert 3. år dokumentere deres synsevne.

Øjenpaneldyrlæger indgår som medlemmer af Den Danske Dyrlægeforenings Øjenpanel, der udfører øjenundersøgelser af avlsdyr. Specialdyrlæger i øjensygdomme har en yderligere uddannelse i avanceret behandling af øjensygdomme.

Som dyreejer kan man henvende sig direkte til en øjenpaneldyrlæge og en specialdyrlæge i øjensygdomme – der er ikke krav om henvisning fra en alment praktiserende dyrlæge.

Læs mere om øjenpaneluddannelsen hos Dansk Selskab for Veterinær Ophthalmologi 

Kontakt

Gert Aagaard van Hauen
Chefkonsulent

Karriere / Kurser / Kompetencer / Netværk

Gert