Gå til sidens indhold

Sund avl

Dyrlægeforeningen har fokus på sund avl af hunde og katte.

angelos-michalopoulos-742054-unsplash (1).jpg

Mange hunde og katte med flade næser lider af brachycephalt syndrom i en grad, som påvirker deres velfærd i negativ retning.

En stor australsk undersøgelse af fladnæsede hunderacer og deres sundheds- og velfærdsproblemer bekræfter, at hunde med flade næser har flere sygdomsproblemer end andre hunde. Problemerne inkluderer ikke kun luftvejslidelser – men også forøget risiko for komplikationer ved bedøvelse, neurologiske lidelser, hudlidelser, øjenlidelser, ortopædiske lidelser og adfærdsproblemer.

DDD arbejder på at fremme avlen af sunde dyr  

Aktuelt udfører DDD en undersøgelse af brachycephale hunde. Undersøgelserne udføres af praktiserende dyrlæger over hele landet. I undersøgelsen vurderer dyrlægerne forskellige anatomiske træk og generel sundhedsstatus - bl.a. hundens vejrtrækning, næsebor, kropsbygning og helbredsproblemer.

Undersøgelsen inkluderer racerne engelsk bulldog, fransk bulldog og mops.

Studiet slutter i sommeren 2019, og resultaterne forventes publiceret i slutningen af året. 

Undersøgelsens resultaterne vil formidlet via forskellige medier til både dyrlæger, opdrættere, hundeejere og den almene befolkning. Målet er at oplyse om, hvad de hver især kan gøre for at hjælpe med at forbedre sundhed og velfærd hos de brachy­cephale dyr.