Gå til sidens indhold

Klovens år - 2021 fortsættes

Faggruppe Kvæg gjorde 2021 til klovens år, og arbejdet fortsættes ind i 2022. Det sker med en række initiativer, som understøtter arbejdet ude i praksis. På siden her kan du løbende følge med i projektet og hente materialer og dokumenter fra projektets aktiviteter.

COLOURBOX7205143

Der er nedsat fem styregrupper i projektet:

  • Kommunikation – arbejder bl.a. med at lave film og artikler. Første artikel kommer i Magasinet Kvæg i januar. Vi er ved at etablere en Facebookside og en YouTube-kanal, hvor mindst 50 film vil blive udgivet løbende. De første kommer primo januar.
  • Samarbejde med landbrugets organisationer - arbejder bl.a. på lovgivning omkring klovbeskæring; herunder at en klovbeskærer skal være uddannet for at beskære andre folks dyr. At få lavet et klov-index og få data omkring klovene ind i velfærdsprogrammer, såsom Arlagården, Hjerteordningen eller "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse".
  • Rådgivere og dyrlæger – arbejder med små webinarer omkring klovsundhed for dyrlæger og med at få lavet en hjemmeside, hvor alle informationer om klove kan findes efter at sundklov.dk er nedlagt.
  • Klovbeskærere – arbejder bl.a. på at få flere klovbeskærere til at registrere lidelser, samt få deres sundhedsrapporter om beskæringer videregivet til landmandens dyrlæge, så disse kan anvendes aktivt.
  • Landmænd – arbejder med få landmænd til at efterspørge klovregisteringer, samt få landmændene til at erkende deres udfordringer omkring klovsundheden i deres besætning. Eventuelt få lavet et klov-index så landmændene kan måle deres klovsundhed i forhold til hinanden.

Materialer og dokumenter

Kurt Bachs præsentation fra medlemsmøde 14. december 2020

Du finder Faggruppe Kvæg Youtube-kanal i forbindelse med Klovens år her

Du finder Facebookgruppen her (kræver at du er medlem)

 

Kontakt

Mikala Ochsner Hald
Dyrlæge, fagpolitisk konsulent

Politik / Kommunikation

Mikala