Gå til sidens indhold

Kattens Uge 39

Uge 39 er dedikeret til kattene. Kattens Uge sætter hvert år fokus på det ansvarlige ejerskab og formidler viden og oplysning vedrørende katte. Den Danske Dyrlægeforening har i samarbejde med flere dyreværnsorganisationer og katteregistrene udarbejdet materiale, som flere af landets dyreklinikker vil dele med katteejere. Du kan også selv hente noget af materialet her og vise, at du er en ansvarlig katteejer.

Cover Til Katteejere, Voksen Kat

Organisationerne bag Kattens Uge ønsker at øge opmærksomheden omkring neutralisation, mærkning og registrering af katte.

  • Du kan vise din opbakning på Facebooksiden Ta' Ansvar - her kan du læse mere om det ansvarlige ejerskab, vise at du er en ansvarlig katteejer og dele budskaberne med andre.

  • Vi er også på Instagram, hvor du kan følge os på @Ta_Ansvar.

Sådan tager du ansvar for din kat 

I e-bogen Katteejerens 9 bud kan du få en længere forklaring på, hvordan du giver din kat de bedste muligheder for at leve et langt og godt liv.

Hent e-bogen Katteejerens 9 bud

I e-bogen Lillemis bliver væk, som er en let-læselig bog, kan du læse historien om Lillemis, der bliver væk fra sin familie og hvordan det så går.

Hent e-bogen Lillemis bliver væk

Vis, at du er en ansvarlig katteejer

Hjælp os med at stå sammen i kampen for kattene og sprede budskabet om det ansvarlige ejerskab. Du kan gøre en forskel - brug vores coverbilleder og profilbilleder til at vise, at du tager ansvar for katten og bakker op om kampagnen. 

Coverbilleder

Cover til katteejere - killing
Cover til katteejere - voksen kat

Guide: Sådan bruger du coverbillederne

Profilbilleder

Profilbillede katteejere - foto
Profilbillede til katteejer - grafik

Guide: Sådan bruger du profilbillederne på Facebook og Instagram 

Organisationerne, der står bag Kattens Uge: Kattens Værn, Inges Kattehjem, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Dyrefondet, Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation (DOSO), Det Danske Katteregister, Dansk Katteregister og Den Danske Dyrlægeforening.

 

Lyt til podcasten 'Det gode katteliv'

I podcasten ”Det gode katteliv” stiller vi skarpt på kattens sundhed og velfærd. Dyrlæge og direktør for Kattens Værn Lone Nielsen og veterinærsygeplejerske og katteadfærdsrådgiver Yvonne Thomsen deler i podcasten ud af deres viden og erfaring fra arbejdet med vores skønne kæledyr. Hvis du lytter med, kan du blandt andet blive klogere på ”det ansvarlige katteejerskab” og høre om, hvordan du kan være med til at sørge for, at den danske kattebestand opnår en bedre velfærd.

Podcasten er produceret af journalist Nicoline Siebken Skandov med redigering og lyd af Adam Gilbert Jespersen.

Formål med Kattens Uge

  • Øge bevidstheden om det ansvarlige ejerskab
  • Øge antallet af mærkede og registrerede katte
  • Øge antallet af neutraliserede katte
  • Mindske antallet af katte på internaterne
  • Mindske antallet af dumpede katte
  • Mindske antallet af uønskede killinger
  • Mindske antallet af "ejerløse" katte.

 

Formålet er ikke rabatter på neutralisering, mærkning og registrering, og gruppen henviser ikke til hvilke dyreklinikker, der deltager i Kattens Uge - kampagnen. Deltagelse er frivillig, og klinikkerne bestemmer selv, hvordan de sætter fokus på det ansvarlige ejerskab.