Gå til sidens indhold

Om ADO

Ansatte Dyrlægers Organisation (ADO) er fagforeningen særligt for dig, der er ansat dyrlæge i det private eller offentlige. Vi repræsenterer dig som ansat dyrlæge, uanset om du er arbejder indenfor life science, dyrevelfærd og - sundhed, fødevaresikkerhed, rådgivning eller i klinisk praksis.

Ansatte Dyrlægers Organisation er en del af Den Danske Dyrlægeforening - den eneste fagorganisation i Danmark, der er specialiseret i at rådgive og støtte dyrlæger i alle faser af arbejdslivet. 

ADO arbejder for din udvikling, trivsel og position, og for at dine betingelser og vilkår kan blive så fleksible og tilpassede, som du har brug for. Med dit medlemskab får du viden, rådgivning og et fællesskab, du ikke finder andre steder.

Vi har fokus på fire hovedområder i fagforeningens kerneopgave:

  • Vi rådgiver dig om løn, ansættelse, opsigelse og karrieresparring
  • Vi arbejder for dit arbejdsmiljø og øget fleksibilitet, der skaber balance mellem job og privatliv
  • Vi repræsenterer ansatte dyrlæger i alle brancher
  • Vi giver dig som nyuddannet en bedre og tryggere begyndelse på dit arbejdsliv.

Nærvær, indgående medlemskendskab, høj faglighed og ambitioner på professionens vegne kendetegner vores medarbejderes dedikerede indsats for dig. Her styrker vi dig i forhandlinger, med karrieresparring og råd om løn, arbejdsmiljø og -vilkår, med kurser, tilbud, forsikrings- og pensionsaftaler og andre kontante medlemsfordele.

Som en del af enhedsforeningen Den Danske Dyrlægeforening er vi rygraden i dyrlægeprofessionen og din stemme i samfundet. Gennem vores politiske arbejde og stærke netværk, som vi har udviklet siden 1849, hvor foreningen blev stiftet, arbejder vi for at styrke opfattelsen af dyrlægers værdi. Det gør vi til gavn for dig som medlem, for det veterinære felt og for dyrlægefagets rolle i samfundet. Og det gør vi til gavn for vores fælles indsats for dyrevelfærd og –sundhed, fødevaresikkerhed fra jord til bord, bæredygtighed og folkesundhed – One Health.

Som fagforening for alle grene af dyrlægefaget favner ADO naturligvis også ansatte ledere og chefer. Vi efterstræber, så vidt muligt, at alle grene er repræsenteret i ADOs bestyrelse. 

ADO er derfor også vant til at håndtere situationer, hvor der kan være inhabilitet i blandt bestyrelsens medlemmer.
Er et medlem af bestyrelsen inhabilt i en sag, så håndteres dette, som inhabilitet sædvanligt håndteres i bestyrelser. Det inhabile medlem deltager ikke i sagsbehandlingen af den pågældende sag.

Hver uge kan du læse nyt fra ADO i det ugentlige nyhedsbrev fra DDD

Bestyrelsen for Ansatte Dyrlægers Organisation

Formand Ida Tingman Møller
Telefon 2072 1336 
E-mail: FormandADO@ddd.dk
Kontrakter sendes til sekretariatet ddd@ddd.dk

Neel Larsen, Lægemiddelstyrelsen

Lise Tønner, Novo Nordisk 

Louise Nyholm Spliid, Kongelundens Dyreklinik

Josefine Sinkjær Søndergaard, Højgård Hesteklinik Aarhus

Suppleanter

Mette Lindstrøm Jensen, Hestetandklinikken ApS (1. suppleant)

Anne Marie Lassen-Nielsen, Novozymes A/S (2. suppleant)

Nina Sabine Haahr, Skjern Dyrehospital (3. suppleant)

Følg ADO på Facebook 

Møde- og rejseafregning