Gå til sidens indhold
På grund af implementering af nyt medlemssystem er der lukket for telefonkontakt til DDD fra den 18. - 25. juni FAQ

Diagnoseregister

Datadrevet dyresundhed er til gavn for fremtidig forskning og sikre bedre behandlinger i klinikken. Læs her, hvordan din klinik kan bidrage til registeret.

Den Danske Dyrlægeforening tilsluttede sig i 2023 DyreID og dermed et skandinavisk fællesskab sammen med Norge og Sverige om et fælles diagnoseregister, der opsamler titusindvis af diagnosedata på både heste, hunde, katte og mange andre familiedyr.

Det fælles register vil ikke kun styrke viden om familiedyr på tværs af Skandinavien, men også være et nyttigt værktøj for de enkelte klinikker. Det åbner nemlig mulighed for, at klinikkerne kan se egne data og sammenligne dem med landsgennemsnittet, ligesom forhøjede forekomster af fx specifikke sygdomme i et bestemt område nemmere kan identificeres.

Citat DyreID har siden 2006 øget antallet af dyr i databasen fra cirka 270.000 til anslået cirka 890.000 levende dyr ved udgangen af 2022.

Klinikker, der ønsker at benytte DyreID-platformen, skal kontakte deres journaludbyder.

Hent "Kjæledyrrapporten 2022. Nasjonal rapport for landets kjæledyr" (kræver login)

Se webinar om diagnoseregister - webinaret foregik onsdag den 24. januar 2024 (kræver login)

DyreID

Diagnoseregistret er døbt Pyramidion og er opkaldt efter selve sundhedsplatformen, det eksisterer på. Pyramidion er både udviklet og driftet af DyreID, som også står for ID-databasen for hunde og katte i Norge. Selskabet er ejet af Den Norske Veterinærforening og blev etableret i 1994.

COLOURBOX8764368