Dokumenter og guidelines
Faggruppe Kvæg tilbyder adgang til forskellige vejledninger og guidelines, og flere er udarbejdet i faggruppens regi.
Vejledningerne og anbefalingerne skal gøre hverdagen lettere for dig og andre kvægdyrlæger. Både i forhold til gældende retningslinjer og lovgivning.
-
Kursus - behandling af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd
Godkendt kursusmateriale til undervisning af landmænd i behandling af køer, som lider af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd med infektion.
Ved anmeldelse om afholdelse af kursus til FVST, refereres til godkendelsesnummer: 2023-12-7180-00059.
Der henvises endvidere til Fødevarestyrelsens retningslinjer for afholdelse af kursus i "behandling af køer der lider af kælvningsfeber eller tilbageholdt efterbyrd med infektion", herunder at kurset opdateres i henhold til gældende regler, samt at ændringer i kursusmaterialet meldes til Fødevarestyrelsen.
Bemærk - for at få adgang til dokumenterne, skal du logge ind. Når du klikker på et dokument, vil du blive ført til FKPs filarkiv. -
Kloveftersyn - et værktøj til vurdering af klove
Faggruppe Kvæg har sammen med KU SUND og Danske Kvægfagdyrlægers Forening udarbejdet en fælles faglig reference omkring klove, som baggrund for at kunne foretage kloveftersyn i henhold til "Lov om hold af malkekvæg".
Bemærk - for at få adgang til dokumentet, skal du logge ind. Når du klikker på et dokument, vil du blive ført til FKPs filarkiv. -
APV - retningslinjer
Bemærk - for at få adgang til dokumenterne, skal du logge ind. Når du klikker på et dokument, vil du blive ført til FKPs filarkiv. -
Opsplitning af lægemidler
1. januar 2019 blev det lovligt for dyrlæger at opsplitte lægemiddelpakninger og udlevere afmålte mængder medicin til behandling af dyr. Det er en ret, som DDD har kæmpet for gennem flere år.
Reglerne fremgår af bekendtgørelse nr. 1655 af 18/12/2018
Som det fremgår af bekendtgørelsen, stiller myndighederne store krav til dokumentationen i forbindelse med opsplitning af lægemidler. Dokumentation skal kunne fremvises ved kontrol og er derfor en væsentlig del af ordningen.
Som en hjælp til dyrlæger i klinisk praksis har Den Danske Dyrlægeforening udarbejdet en vejledning, som understøtter dyrlægen i sit daglige virke i forbindelse med opsplitning af lægemidler til veterinær brug.
Vejledning til opsplitning af lægemidler (skrivbar)
Bilag 5: Skema opsplitning lægemidler
Bilag 6 Skema afvigelser
Bilag 7: Skema selvinspektion -
Branchekode for økologi samt vejledning hertil
De frivillige anbefalinger supplerer EUs regler for
økologisk jordbrugsproduktion i forhold til kreaturer til
mælkeproduktion og slagt.Hent brancheanbefalinger samt vejledning for økologiske kvægbedrifter 2022
- Mastitisringtest 2021
Kontakt
Mikala Ochsner Hald
Dyrlæge, fagpolitisk konsulent
Politik / Kommunikation
- 4414 1350
- moh@ddd.dk