Gå til sidens indhold

Vejrlig

Snevejr kan forhindre dig i at komme på arbejde, og du skal aftale med din leder, om du afspadserer eller holder en feriedag. Nogle ansatte vil arbejde hjemmefra.

Mange drømmer om den idylliske hvide sne, men sneen kan også helt forhindre dig i at komme på arbejde - eller du kommer for sent, fordi den kollektive transport har store problemer.

Som udgangspunkt er det ikke arbejdsgiverens problem, at du ikke kan møde på arbejde på grund af vejret. Omvendt er der tale om lovlig udeblivelse, så du risikerer ikke at blive sagt op med henvisning til, at du ikke mødte frem på arbejde. Forudsætningen er naturligvis, at du samme morgen giver din arbejdsgiver besked om, at du ikke kan komme frem - eller at du kommer for sent.

Du skal selv betale for fraværet, og det sker i praksis ved, at du aftaler med lederen, at den pågældende dag tæller som enten afspadsering eller ferie. Er vi inde i en periode med store vejrmæssige udfordringer, kan det være en god idé på forhånd at aftale med din leder, at du i så fald kan arbejde hjemmefra.

COLOURBOX1810213

Er du i tvivl om reglerne, kan du altid kontakte ADO på telefon 3871 0888 eller mail ado-forhandling@ddd.dk.